ua en ru

МАУ сьогодні виконує рейси "АероСвіту" за чотирма напрямками

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" сьогодні виконує рейси "АероСвіту" з Києва в Прагу, Баку, Астану і Тбілісі на своїх повітряних суднах, повідомляє прес-служба МАУ.

"МАУ, як провідний міжнародний авіаперевізник України, повною мірою усвідомлює свою соціальну місію по збереженню стабільного функціонування української авіаційної галузі та нормалізації ситуації, що склалася в результаті реорганізації української авіакомпанії "АероСвіт"", - йдеться в повідомленні.

Фахівці авіакомпанії МАУ в даний час проводять консультації з органами державного управління і розробляють план необхідних заходів, спрямованих на відновлення в найкоротші терміни нормального функціонування комерційної цивільної авіації та задоволення потреб пасажирів у прямих та транзитних авіаперевезеннях.

"Авіакомпанія МАУ робить всі можливі дії, спрямовані на те, щоб допомогти своїм колегам - авіакомпанії "АероСвіт" - в повному обсязі виконати зобов'язання перед пасажирами, які мають авіаквитки на рейси авіакомпанії "АероСвіт"", - відзначили в МАУ.

Нагадаємо, раніше авіакомпанія "АероСвіт" була змушена скасувати низку рейсів через призупинення обслуговування в деяких аеропортах.

У свою чергу прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству інфраструктури терміново підготувати розпорядження уряду про використання в разі потреби коштів Резервного фонду для оплати повернення в Україну громадян. Причому компенсувати ці витрати за фактом зобов'язана авіакомпанія "Аеросвіт".

Читайте також: Кабмін орендує літаки для повернення пасажирів "АероСвіту" в Україну, - Азаров