ua en ru

МАУ спростовує несправність літака, що здійснив аварійну посадку у Львові

МАУ спростовує несправність літака, що здійснив аварійну посадку у Львові Фото: літак МАУ

Дешифрування польотних параметрів не виявило відхилень в роботі систем літака

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" спростовує інформацію прокуратури Львівської області про те, що 15 січня 2016 року літак компанії здійснив аварійну посадку в аеропорту Львова через технічну несправність. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МАУ.

"Авіакомпанія МАУ звернулася до керівництва Львівської обласної прокуратури з офіційним листом з вимогою негайно видалити з сайту інформацію про нібито аварійну посадку через технічну несправность літака МАУ, що виконував рейс "Львів - Київ" у п'ятницю, 15-го січня, і спростувати її як таку, що не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні

У компанії відзначили, що даний літак повернувся в аеропорт вильоту через появу в салоні запаху горілого пластику. Попередня причина появи стороннього запаху в салоні - потрапляння до правого двигуна целофану і його вигорання.

"Проведено дешифрування польотних параметрів даного рейсу. Жодних відхилень у роботі систем, а також спрацьовування будь-яких сигналізацій не зафіксовано. Таким чином, інформація, озвучена Львівської обласною прокуратурою про нібито технічні неполадки, які призвели до аварійної посадки літака та евакуації пасажирів, а також про нібито замикання проводки на борту, є неправдивою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом аварійної посадки літака "Львів - Київ" порушили справу. Причиною посадки в прокуратурі назвали технічні неполадки.