ua en ru

МАУ готова відновити авіасполучення між Ужгородом і Києвом у 2017

МАУ готова відновити авіасполучення між Ужгородом і Києвом у 2017 Фото: міжнародний аеропорт "Ужгород" готовий приймати рейси

Для цього стан аеропорту "Ужгород" має відповідати всім вимогам і нормативам

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) висловила готовність відновити повітряне сполучення між Ужгородом і Києвом із 2017 року. Про це йдеться в листі т. в. о. віце-президента з наземного обслуговування компанії О. Зубкова на адресу голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, повідомляє прес-служба губернатора.

"На наступний рік МАУ розглядає можливість розширення мапи польотів із регіональних аеропортів України. Одним із нових потенційних аеропортів для польотів є аеропорт міста Ужгород", - йдеться в документі.

При цьому підкреслено, що для відновлення авіасполучення необхідно, щоб стан аеропорту відповідав передбаченим законодавством вимогам і нормативам.


Зазначено, що наступного тижня голова Закарпатської ОДА планує зустрітися з міністром інфраструктури України, керівництвом Держпідприємства "Украерорух" та керівництвом авіакомпанії "МАУ", щоб обговорити питання відновлення авіасполучення між Ужгородом і Києвом.

У Москаля нагадали, що наразі міжнародний аеропорт "Ужгород" готовий приймати регулярні рейси, однак авіасполучення поки що відсутнє. Головна причина - збитковість авіарейсів, через яку компанії обирають інші, більш вигідні напрями польотів.

Повідомляється, що переговори щодо відновлення регулярного повітряного сполучення між адміністративним центром Закарпаття і столицею України ведуться з кількома авіакомпаніями, в тому числі закордонними.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль повідомляв, що нині є можливість відновлення авіасполучення між Ужгородом і Києвом, однак вона напряму залежить від економічної ситуації в Україні та купівельної спроможності громадян.