ua en ru

Матіос заявив, що у справі про вибухи в Калинівці досі тривають експертизи

Матіос заявив, що у справі про вибухи в Калинівці досі тривають експертизи Фото: Анатолій Матіос

Зараз проводяться відповідні дії для того, щоб зрозуміти, як це сталося

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що з приводу вибухів в Калинівці досі тривають експертизи, передає "112 Україна".

"В Балаклії проведена експертиза, згідно тієї експертизи встановлено механізм потрапляння вибухового пристрою. Зараз проводяться відповідні дії для того, щоб зрозуміти, як це сталося, і хто це викликав. Так розслідуються неочевидні злочини", - заявив Матіос.

Він додав, що в Калинівці зараз слідство шукає місце проведення слідчого експерименту, тобто, підриву боєзапасів, які перші здетонували. А це були системи реактивного вогню "Град", для того, щоб зрозуміти, за яким можливим механізмів сталася детонація.

За його словами, це не зовсім безпечно, тому місце проведення узгоджується з Міноборони.

"Це не зовсім безпечно, тому ми погоджуємо з Міноборони той полігон, на якому ми будемо це робити, фіксуючи все це процесуальним шляхом", - додав Матіос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканцям села Павлівка, постраждалим від вибухів на арсеналі в Вінницької області, які самостійно купували будматеріали для відновлення пошкоджених боєприпасами будинків, відшкодують збитки цих витрат в сумі 633 тис. гривень.