ua en ru

Матіос заявив, що 150 км українського кордону з Угорщиною є приватними

Матіос заявив, що 150 км українського кордону з Угорщиною є приватними Фото: Анатолій Матіос

Ділянка кордону з Угорщиною на Закарпатті фактично знаходиться в приватних руках

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною являють собою звичайні земельні ділянки і є приватними. Про це він заявив в ефірі "112".

За словами Матіоса, ділянка кордону з Угорщиною на Закарпатті фактично знаходиться в приватних руках, а прикордонники не мають повноцінного доступу до нього.

"Так, фактично 150 км - це земельні ділянки, 2 га селищна рада наділила місцевих жителів. Після цього вони були акумульовані в окремо взятих руках, вибудувана комунікація і там кластери взагалі "гуляйполевських" часів. Коли барон, кажуть у циган, хто говорить староста або старше на території керує центром цих людей, які захоплено дивляться на руку, що "дає", - заявив він.

Так, Матіос має намір повідомити про це генпрокурору Юрію Луценку.

"Я наполягаю, мені доручив генпрокурор, я завтра буду доповідати йому цю ситуацію. Я вважаю, що так не може бути, так не може продовжуватися", - розповів Матіос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці Угорщини Будапешті під посольством України організували акцію "Самовизначення для Закарпаття".