ua en ru

Матіос розповів про результати роботи військової прокуратури за три роки

Матіос розповів про результати роботи військової прокуратури за три роки Фото: Анатолій Матіос (РБК-Україна)

За три роки роботи військова прокуратура затримала понад 1 тис. осіб

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів про результати роботи військової прокуратури за три роки. Про це він розповів в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"За три роки ми затримали 1068 осіб, проведено більше 6 600 обшуків, майже 10 тис. слідчих дій. За весь період існування військової прокуратури було допитано 115 тис. чоловік. Арештовано майна на сумму 570 млн гривень, реальними грошима близько 300 млн гривень повернуто до держави. За ці три роки військова прокуратура спрямувала більше 700 проваджень з ознаками корупції, з яких є більше 400 вироків", - сказав він.

Крім того, Матіос додав, що за час існування військової прокуратури 11 військових прокурорів заявили, що до них приходили з метою дати хабаря.

Також Матіос повідомив про показники роботи військової прокуратури.

"Показники роботи військової прокуратури за один день. 774 робочі дні. Слідчі затримували три особи, проводили 8 обшуків, в день допитували 142 особи, 440 тисю гривень відшкодовували грошима державі. Кожен працівник повернув 12 млн гривень державі внаслідок своєї роботи", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Матіос заявляв, що слідство впритул наблизилося до людей, які поставили теракти в Україні на потік.