ua en ru

Матіос оцінив роль добровольчих батальйонів на початку АТО

Матіос оцінив роль добровольчих батальйонів на початку АТО Фото: Анатолій Матіос (УНІАН)

Матіос вважає, що своїм прикладом підтримали бойовий дух армії, яка на той момент була деморалізована

У добровольчих батальйонах з початку проведення антитерористичної операції не було великих військових перемог, але вони виконали інші важливі завдання. Про це сказав заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю виданню "Фраза".

"У добробатов не було великих військових перемог. Життя змусило їх виконувати інші завдання з іншими можливостями з військової точки зору в порівнянні з ВСУ. Добробати в перші дні і місяці війни зробили дуже важливу справу: вони продемонстрували ворогові, а іноді і самої української армії готовність битися за Батьківщину, вони своїм прикладом підтримали бойовий дух армії, яка на той момент була деморалізована", - сказав Матіос.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони розповіли про роль українських десантних військ в АТО. Вони брали участь в боях за визволення Слов'янська, Красного Лиману, Саур-Могили, гори Карачун, Ізварине, Дебальцеве, утриманні Донецького і Луганського аеропортів та інших населених пунктів і об'єктів.