ua en ru

Матіос не виключає відкриття провадження за фактом смерті Мотороли

Матіос не виключає відкриття провадження за фактом смерті Мотороли Фото: Анатолій Матіос вважає доречним порушення справи щодо Мотороли

Зі слsd військового прокурора, за законом слід проводити розслідування за кожним злочином, вчиненим на території України

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає доречним відкриття провадження за фактом смерті одного з ватажків "ДНР" Арсенія Павлова (прізвисько – "Моторола"). Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Якщо за нормою права, то ми зобов’язані по кожному громадянину України за кожний злочин на території України проводити розслідування. Я думаю, було б доречно зареєструвати провадження за фактом смерті цього покидька (Мотороли, - ред.)", - заявив він.

Зазначимо, у неділю ввечері, 16 жовтня, у ліфті будинку, де проживав бойовик, спрацював саморобний вибуховий пристрій. Моторола перебував у цей момент в епіцентрі вибуху і отримав травми, несумісні з життям.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що Україні не вигідне вбивство Мотороли, оскільки він був важливим свідком військових злочинів Росії на території України.