ua en ru

Матіос допускає екстрадицію до РФ для ГРУшників Александрова та Єрофєєва

Матіос допускає екстрадицію до РФ для ГРУшників Александрова та Єрофєєва Фото: Анатолій Матіос

Питання про екстрадицію можна ставити, якщо буде відповідне звернення від російської сторони

Офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова можуть передати в РФ для відбуття покарання, яке встановить український суд. Про це повідомив заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає "Громандське".

"За міжнародними правовими угодами, які ратифікували багато держав, в тому числі Росія, можливий варіант відбуття покарання громадян інших країн у плані екстрадиційного обміну на території власної держави. Тобто, держава, громадяни якої вчинили злочин на території України, може прийняти своїх громадян і за українським вироком повинна забезпечити відбуття ними покарання", - зазначив Матіос.

Також зазначається, що Матіос переконаний у причетності підсудних до інкримінованого ним злочину. А питання про екстрадицію можна ставити, якщо буде відповідне звернення від російської сторони.

Разом з тим, Матіос наголосив, що військові прокурори не мають прямого відношення до переговорного процесу в питаннях обміну полоненими.

Відзначимо, сьогодні, 27 січня 2016 року, о 10:30 Голосіївський районний суд Києва продовжить розгляд справи російських ГРУшників. На минулому засіданні, 22 січня 2016 року, суд завершив розгляд доказів звинувачення, сьогодні свої докази почне надавати сторона захисту.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях свідок, медик Григорій Максимець, підтвердив, що Олександр Александров Євген Єрофєєв назвалися діючими військовослужбовцями РФ.