ua en ru

Матеріали щодо зловживання владою екс-керівництва УЦОЯО передадуть до суду до кінця січня 2016 року

Матеріали щодо зловживання владою екс-керівництва УЦОЯО передадуть до суду до кінця січня 2016 року Фото: Вадим Карандій

Слідство триває

Матеріали щодо зловживання владою колишнього керівництва Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) передадуть до суду до кінця січня 2016 року. Про це в ході прес-конференції повідомив директор УЦОЯО Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже на сьогодні визначені підозрювані особи. Слідство триває. Наскільки я знаю, протягом місяця матеріали мають бути передані до суду", - розповів Карандій та додав, що Український центр оцінювання якості освіти сприяв проведенню розслідування.

"Все, що було потрібно від Українського центру для розслідування справи - ми надали", - зауважив Карандій.

Нагадаємо, 22 липня уряд вирішив відсторонити від виконання своїх обов'язків колишнього директора УЦОЯО Ігоря Лікарчука на час розслідування ГПУ. У Генпрокуратурі заявили, що спільно з МВС і СБУ проводять слідчі дії щодо керівників УЦОЯО стосовно зловживання ними своїм службовим становищем і скоєнням низки тяжких злочинів.

17 вересня Лікарчук написав заяву на звільнення після відставки його сина Костянтина з посади заступника голови Державної фіскальної служби.

22 вересня Ігоря Лікарчука звільнили з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).