ua en ru

Матеріали слідства у Boeing-777 восени передадуть в Генпрокуратуру Нідерландів

Матеріали слідства у Boeing-777 восени передадуть в Генпрокуратуру Нідерландів Фото: Кейс Кломпенхаувер

Публікація звіту очікується в жовтні-листопаді

Матеріали слідства по краху Boeing-777 на Донбасі восени планують передати в Генеральну прокуратуру Нідерландів. Про це журналістам заявив посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер сьогодні після зустрічі віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Восени наш генеральний прокурор отримає всі ці докази і матеріали. Але коли це буде опубліковано - я не буду говорити, це буде в жовтні або листопаді... цей звіт (який зараз готується, - ред.) є чисто технічний і він не дає відповіді на те, хто це зробив - таку відповідь дасть звинувачення генерального прокурора", - заявив Кломпенхаувер.

При цьому він також зазначив, що слідство намагається зібрати достатню кількість доказів, щоб розвіяти всі сумніви стосовно винних у катастрофі Boeing-777.

"Ми, звичайно, не можемо працювати тільки над однією гіпотезою, ми повинні опрацювати та інші... Якщо у вас є кількість доказів, то суд також може визнати ці докази. Але з-за того, що саме цей випадок має такий резонанс у світі, ми б хотіли надати ще більше доказів, щоб не залишилося й тіні сумніву в тому, як і хто це зробив", - зазначив посол.

Нагадаємо, після того, як Росія заблокувала в Раді безпеки ООН рішення про створення міжнародного трибуналу по Boeing, Міністерства закордонних справ України та Нідерландів вирішили розробити альтернативу трибуналу.