ua en ru

Мати жертви екс-нардепа Лозінського просить відновити слідство по справі

Мати жертви екс-нардепа Лозінського просить відновити слідство по справі Суд засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство

Мати Валерія Олійника, вбитого колишнім народним депутатом від БЮТ Віктором Лозінським, заявила клопотання до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо відновлення слідства по справі. Про це РБК-Україна заявив адвокат матері Валерія Олійника Володимир Бурковський.

"Мати убитого Валерія Олійника заявила в середині лютого клопотання до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо відновлення слідства по справі",- заявив Бурковський.

За його словами, стороні захисту було повідомлено, що дане клопотання суд повинен розглянути 19 березня о 10:00.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

У червні 2014 р. екс-нардеп Лозінський вийшов з ув'язнення.

Але вже 16 червня Апеляційний суд Київської області відкрив провадження за апеляційною скаргою прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко Віктора Лозинського за станом здоров'я.

24 червня 2014 р. Апеляційний суд залишив екс-нардепа Лозінського в ув'язненні.

А у вересні 2014 р. суд взяв під варту працівника прокуратури, причетного до звільнення екс-нардепа Лозінського.