ua en ru

Масові затримки рейсів: Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями

Масові затримки рейсів: Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Два останні літаки з українцями уже повертаються до України з Тунісу

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями, що спричинила масові затримки рейсів. Про це Омелян заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми забезпечили повернення усіх громадян з Тунісу, Албанії та інших країн... Кризу подолано", - заявив міністр.

Омелян також попросив вибачення у пасажирів, яким довелося пережити затримки з вильотом до місць призначення.

В свою чергу, держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць повідомив, що два останні літаки з українцями уже повертаються додому.

"Щодо Тунісу, то деякий час назад вилетіли два останні рейси з нашими пасажирами", - сказав Заяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МЗС закликали реєструватися в програмі, яка полегшить зв'язок туристів з консулом.

Як раніше повідомлялося в матеріалі РБК-Україна "Море в аеропорту: чому українці не можуть вилетіти на відпочинок", туристичний ринок України переживає серйозну кризу в останні кілька днів, а його перші ознаки стали проявлятися ще два місяці тому. Пік кризи припав на 27 червня, тоді авіакомпанія Bravo скасувала виконання п'яти рейсів з Тунісу в Україні. Через такі дії українські туристи "застрягли" в Тунісі майже на тиждень. Пізніше стала відома причина таких дій: туроператор "Оазис" заборгував перевізнику понад один мільйон доларів.

Через ситуації, що склалася Омелян заявив про намір ініціювати позбавлення ліцензії туроператора "Оазис", також глава Мінінфраструктури має намір звернутися в Генпрокуратуру.

Як повідомив РБК-Україна директор мережі турагентств "Поїхали з нами" Олег Кулик, серед причин, які призводять до затримки рейсів, виділяється брак літаків або їх поломка.