ua en ru

Масові протести в США: у Міннесоті затримано близько 100 осіб

Масові протести в США: у Міннесоті затримано близько 100 осіб Фото: у США тривають "расові" протести

У результаті зіткнень щонайменше 21 співробітник поліції постраждав

Поліція міста Сент-Пол у штаті Міннесота (США) затримала близько 100 осіб, які брали участь в акції протесту в зв'язку з убивством афроамериканця Філанда Кастіла. Про це повідомляє газета Star Tribune.

За словами представника місцевої поліції Стіва Ліндерса, близько 50 осіб було затримано в ході протесту, який проходив на одному з шосе міста. Він також зазначив, що демонстранти кидали каміння, пляшки, петарди і цеглу.

Як заявив начальник поліції Тодд Акстелл, в результаті зіткнень щонайменше 21 співробітник поліції постраждав, ще шість отримали легкі поранення. Пізніше правоохоронці затримали ще 50 осіб, але незабаром їх відпустили. Крім того, повідомляється про декілька затримань у зв'язку з наступними скупченнями людей.


Акції протесту почалися в минулий четвер у багатьох містах США в зв'язку з убивством поліцейськими двох афроамериканців у Луїзіані і Міннесоті.

Напружена ситуація зберігається і в Далласі, де в минулий четвер 25-річний темношкірий Міка Джонсон застрелив п'ятьох поліцейських під час мітингу. Там підвищені заходи безпеки після того, як в поліцейську дільницю надійшли анонімні погрози про можливі нові напади на співробітників поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про п’ятьох поранених правоохоронців унаслідок нападів на співробітників поліції у різних містах США.