ua en ru

Нові напади на поліцейських у США: поранено 5 правоохоронців

Нові напади на поліцейських у США: поранено 5 правоохоронців Фото: містами США ширяться протести темношкірих

Поліція затримала десятки осіб

Після вбивства п'ятьох поліцейських у Далласі у різних містах США знову стались напади на співробітників поліції. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що в неділю, 10 липня, поліція міста Сент-Пол (штат Міннесота) повідомила про поранення п'ятьох правоохоронців. Їх закидали камінням та пляшками з "коктейлями Молотова". Поліція затримала десятки осіб.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що поліцейські, які зазнали нападу, охороняли порядок під час проведення демонстрації учасниками руху Black Lives Matter ("Життя чорних має значення").


Також у центрі міста Сан-Антоніо, що у штаті Техас, обстріляно будівлю поліції. За даними місцевих ЗМІ, в поліції повідомили про "незначне пошкодження" будівлі та затримання одного підозрюваного.

Нагадаємо, хвиля протестів й атак на полісменів почалася з убивством двома білими правоохоронцями двох темношкірих американців. Відео з їхньою смертю стало вірусним та викликало значне обурення. Через масштаби протестів президент США Барак Обама скоротив свій офіційний візит до Іспанії.