ua en ru

Масове отруєння дітей: кількість хворих збільшилася до 59

Масове отруєння дітей: кількість хворих збільшилася до 59 Фото: у Кам'янець-Подольсокм отруїлися 59 дітей

На танцювальному конкурсі отруїлися діти з кількох областей

У результаті отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс в Кам'янець-Подільському постраждали 59 дітей з Київської, Харківської, Одеської та Сумської областей. Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

"Станом на 09:00 23.11.2016 року за медичною допомогою з симптомами гострої кишкової інфекції звернулися 67 осіб, з яких 59 дітей і 8 дорослих, 46 осіб відмовилися від госпіталізації, 23 - були госпіталізовані в інфекційний стаціонар", - повідомляють у службі.

У лікарню в Кам'янець-Подільському госпіталізували 11 дітей з ансамблю танцю "Холд зе ритм" Харківської області. Одна дитина, яка брала участь у фестивалі, доставлена до лікарні в Одеській області, 15 осіб захворіли в Київській області, четверо - у столиці. Серед дітей, які проживають у Сумській області, госпіталізовані з ознаками гострої кишкової інфекції семеро дітей.

Вони проживали і харчувалися в готелі "Ксенія" у селі Врублівці Кам'янець-Подільського району. Після обіду на базі іншого комплексу в Кам'янець-Подільському вони забрали залишки продуктів з собою і споживали їх ввечері і на наступний ранок.

Відзначимо, що в обох комплексів один власник. При обстеженні комплексу "Ксенія" виявили порушення санітарних норм і правил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс постраждали 48 дітей з танцювального колективу "Галатея" з Київської області.