ua en ru

В масштабній перестрілці в Ріо-де-Жанейро загинули 23 людини

В масштабній перестрілці в Ріо-де-Жанейро загинули 23 людини Фото: в Ріо-де-Жанейро сталася масштабна перестрілка (GettyImages)

В ході спецоперації бразильської поліції на півночі Ріо-де-Жанейро в районі Жакарезіньо (район з фавелами) вранці 6 травня сталася перестрілка, внаслідок якої загинули 23 людини. Операція проводилася в рамках боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Про це повідомляє globo.com.

Зазначається, що в ході масштабної перестрілки був вбитий поліцейський Андре Фріас вистрілом у голову, також загинуло 22 підозрюваних. Постраждали два пасажири метро та два працівники поліції.

За даними цифрової платформи Fogo Cruzado, яка реєструє дані про збройне насильство з липня 2016 року, це найбільша з початку досліджень кількість смертей під час поліцейської операції в громаді.

В червні минулого року Федеральний Верховний Суд Бразилії (STF) заборонив діяльність поліції у нетрях під час пандемії. Рішення допускає дії лише у "абсолютно виняткових випадках". Для цього агентам потрібно повідомити прокуратуру про причину операції.

Журналісти розповіли, що подали запит до поліції та місцевого депутата щодо причини спецоперації, однак відповіді поки не отримали.