ua en ru

Масштаб зловживань у керівництві "Укрпошти" вражає, - заступник міністра інфраструктури

Масштаби зловживань в "Укрпошті" просто вражають. Таку думку висловив на своїй сторінці в соцмережі Facebook заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

"Не знаю, який вердикт винесе суд, але пекло за такі речі гарантоване точно", - підкреслив він

Нагадаємо, формальною причиною звільнення в. о. генерального директора "Укрпошти" Михайла Паньківа став контракт на закупівлю партії касових апаратів на загальну суму 21 млн грн за вдвічі завищеною ціною. Однак у розслідуванні ЗМІ стверджується, що це лише верхівка айсбергу, так як при колишньому директорі "Укрпошти" велика частина найбільш вигідних замовлень "Укрпошти" передавалася кур'єрською службою "Міст Експрес", де Паньків раніше обіймав посаду заступника голови правління.

ЗМІ відзначають, що місцезнаходження самого Михайла Паньківа на даний момент не встановлено. Висловлюється думка, що екс-директор міг покинути територію України ще до оголошення йому звинувачень.

"Приватна кур'єрська компанія "Міст Експрес", до керівництва якої входив нинішній в. о. гендиректора Михайло Паньків, фактично використовує національного поштового оператора для власного збагачення", - раніше зазначалося в листі трудового колективу "Укрпошти" Президенту Петру Порошенку і прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

У листі також підкреслювалося, що в 2015 р. "Міст Експрес" планував відкриття кількох тисяч пунктів швидкої доставки товарів з інтернет-магазинів. На думку експертів, розміщення подібних "точок" у відділеннях "Укрпошти" фактично означало приховану приватизацію держкомпанії.