ua en ru

Маск буде працювати над технологією зв'язку мозку з комп'ютером, - WSJ

Маск буде працювати над технологією зв'язку мозку з комп'ютером, - WSJ Фото: Ілон Маск

Засновник SpaceX і Tesla Motors приступив до роботи над новим стартапом

Засновник SpaceX і Tesla Motors Ілон Маск запускає новий стартап Neorаlink, що розробляє технологію, яка дозволяє імплантувати в мозок електроди для підвищення ефективності і медичних цілей. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

"Neuralink буде займатися розробкою технологій так званого "нейронного мережива", що дозволяють імплантувати в мозок людини крихітні електроди. В кінцевому підсумку стартап може дозволити прискорити взаємодію мозку людини з інформацією, щоб люди перестали відставати від машин", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, нова технологія, можливо, дозволить "завантажувати і вивантажувати" думки у мозок людини. Однак, перш за все Маск швидше зосередиться на вирішенні прикладних медичних завдань, наприклад - операції на мозку для поліпшення когнітивної функції людини за схвалення і безпеки технологій. Первісним завданням стартапу може бути лікування епілепсії або депресії.

Ілон Маск не прокоментував виданню інформацію. Щоправда інший американський підприємець Макс Ходак, який стверджує, що він - у числі засновників Neurolink, підтвердив, що засновник Tesla зацікавлений і активно бере участь у стартапі, але деталі розкрити відмовився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що космічний корабель Dragon SpaceX Ілона Маска успішно приземлився в Тихому океані, використовуючи парашути.