ua en ru

Машиністи "Львівської залізниці" оголосили страйк

Машиністи "Львівської залізниці" оголосили страйк Фото: локомотивне депо "Львів-Захід" (facebook.com-lviv.railway)

Працівники відмовилися виїжджати на маршрути на несправних локомотивах

Працівники локомотивного депо "Львів-Захід" сьогодні вранці, 22 травня, почали "італійський" страйк, відмовившись виїжджати на маршрути на несправних локомотивів. Про це повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

"Сьогодні вранці працівники локомотивного депо "Львів-Захід" регіональної філії "Львівська залізниця" почали працювати виключно за інструкціями. Рішення приєднатися до акції, яка вже дев'ятий день триває на "Укрзалізниці", прийняв трудовий колектив підприємства", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в цьому депо більшість тепловозів, які здійснюють перевезення вантажів, давно відслужили свій термін, або мають ті чи інші несправності. Так, працівники через це сьогодні не вийшли на лінію. Робота депо зараз заблокована, а вантажні перевезення не здійснюються.

Крім того, не виключено, що до акції незабаром може приєднатися і колектив моторвагонного депо Львова.

Нагадаємо, як писало РБК-України, 14 травня спочатку локомотивні депо Кременчука, а пізніше і Кривого Рогу, Запоріжжя, Полтави та Синельникового почали "італійський страйк".

Протестувальники залізничники вимагають від керівництва "Укрзалізниці" і влади, по-перше, підвищити їм заробітну плату "до європейського рівня". По-друге, повернути працівникам залізниці пільги по виходу на пенсію. І, по-третє, привести стан тягового рухомого складу у відповідність з правилами технічної експлуатації і норм охорони праці.