ua en ru

Мартиненко заявив, що згадки його імені стали "ідеєю фікс" для керівників НАБУ

Мартиненко заявив, що згадки його імені стали "ідеєю фікс" для керівників НАБУ Фото: Микола Мартиненко

Мартиненко порадив Ситнику швидше направити обвинувальний вирок до суду

Колишній депутат Микола Мартиненко звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з закликом швидше направити обвинувальний вирок суду і "припинити піаритися" на згадуванні його імені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мартиненка.

"Згадки мого імені стали ідеєю фікс для керівників НАБУ. Пан Ситник піариться на Мартиненку майже в кожному з 140 інтерв'ю та 600 коментарів, якими хвалиться НАБУ як своїм досягненням. І це їх єдине досягнення за 2 роки роботи, адже відомство Ситника і далі безрезультатно проїдає бюджетні мільярди", - зазначив Мартиненко.

"Тому звертаюся до керівників НАБУ Ситнику і Углави: ідіть в САП і швидше передавайте обвинувальний висновок у суд для розгляду по суті. Ви ж півтора року фабрикували справи проти мене. Чи нічого передавати? Є тільки шиті білими нитками припущення на базі замовних статей Лещенка. Скільки років ви збираєтеся повторювати мантри про Мартиненка?", - заявив колишній депутат.

На його думку, директору НАБУ тоді не буде про що говорити "в сотнях інтерв'ю". "Він кожен раз викидає якісь фейки про мене, щоб інформаційно підтримувати тему сфальшованої справи Мартиненка. Але сьогодні навіть Ситник був змушений визнати, що я не збираюся нікуди тікати. Додам: і не збирався. Крім того, я багато разів виїжджав за кордон, але мені там ніхто не пред'являв претензій. Більше того, я добровільно відмовився від депутатського імунітету", - заявив Мартиненко.

Він зазначив, що "сенс всієї справи Мартиненка, на якій піариться НАБУ, зводиться виключно до бажанням обрати мені затримання в якості запобіжного заходу, голосно подати це як кінцевий результат і перемкнути увагу з відсутності яких-небудь фактів стосовно мене".