ua en ru

Мартиненко заявив про готовність довести в суді незаконність свого арешту

Мартиненко заявив про готовність довести в суді незаконність свого арешту Фото: Микола Мартиненко

Екс-депутат упевнений, що звинувачення НАБУ і САП проти нього є політичною фальсифікацією

Колишній народний депутат України від "Народного фронту" Микола Мартиненко заявив про готовність захищати себе в суді щодо обрання запобіжного заходу та щодо апеляції з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на рішення Солом'янського райсуду. Про це він сказав у середу в ефірі "Еспресо.TV".

Зокрема, він висловив упевненість в тому, що звинувачення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і САП проти нього є політичною фальсифікацією. За його словами, НАБУ працює за "грузинським сценарієм".

"НАБУ і САП - це дешеве піар-агентство грузинської мафії. Керівник в НАБУ - це не пан Ситник, а пан Углава, який є співучасником Саакашвілі... Вони бояться поїхати в Грузію. Ви говорите: "побудували демократичну державу?". Їдьте в демократичну державу, на свою батьківщину, перед судом оправдайтесь, потім до нас приїжджайте", - сказав Мартиненко.

Він також заявив, що в Грузії "ці люди займалися тортурами, тим, що збирали в так звані "фонди" останні копійки у людей і від 90 до 99 відсотків людей саджали за обвинуваченням. З цього питання є висновки комісії ООН. "Сьогодні Углава керує НАБУ, працює тими ж методами", - додав Мартиненко.

Крім того, колишній народний депутат спрогнозував наслідки цього управління: "Заарештовувати - кидати за ґрати, після цього скажуть, що погані суди, все не годиться і на перевибори підуть в політичний проект того самого Саакашвілі. І підуть скопом в наш парламент".

"Спочатку говорять дуже довго про справу "Енергоатому": ось скоро прийдуть всі матеріали, скоро ми подамо в суд ці матеріали, все розслідувано тощо. Потім ця справа зникає, і мене несподівано заарештовують за 208-ю статтей Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив екс-нардеп.

Він підкреслив, що 208-а стаття передбачає затримання на місці злочину тих, хто явно хоче втекти. Мартиненко нагадав, що сам склав депутатський мандат. "Я нікуди не зникав, я постійно тут знаходився. Але від НАБУ, від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури я бачу брехню".

"Це справа політична, розкрутили якісь мої уявні злочини. Запроторити за ґрати, пропіаритися, і потім всім розповідати, як вони борються з корупцією. Доказів немає ніяких. Але звинуватили всіх, включаючи мою сім'ю. Хороша ідея боротьби з корупцією у нас перетворюється в фейк і переслідування... Мені були натяки: їдь за кордон, відпочинь. Я завжди займав тверду позицію, що я нікуди не поїду, поки не спростую всі сфабриковані звинувачення проти мене. Я буду відстоювати свої позиції в судах. Доведу абсурдність всіх звинувачень на мою адресу", - сказав Мартиненко.