ua en ru

Мартиненко: я надав пояснення швейцарським правоохоронцям, але на допити мене не викликали

Народний депутат України Микола Мартиненко підтвердив готовність надати будь-яку інформацію будь-яким правоохоронним органам у разі виникнення питань до нього. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політика.

"Можу повторити: за ці три роки в Швейцарії мені не висувалися ні звинувачення, ні підозри. Зате пан Лещенко взяв на себе функцію прокурора та судді і звинувачує безпосередньо мене. Презумпція невинуватості - для нього порожній звук, не кажучи вже про елементарне дотримання законодавства", - заявив Мартиненко у відповідь на звинувачення в його адресу.

Депутат підкреслив, що йому відомо про розслідування у Швейцарії за фактом перевірки певних фінансових операцій.

"Інформація про нібито мою причетність до цього була ініційована ззовні і вкинута на Захід ще в 2012 році, за часів Януковича, коли я був в опозиції до його режиму. Швейцарські правоохоронці за формальними ознаками мали це перевірити. Більше того, я тоді сам запропонував швейцарській прокуратурі свою допомогу, щоб скоріше все прояснити", - зазначив він.

"Ще раз підкреслюю: за три роки мені не пред'являлося навіть підозр. Вже незабаром юридично доведу - я не є акціонером або власником тієї офшорної компанії, яка фігурує в цій справі", - додав народний депутат.

"Можу ще раз висловити готовність надати будь-які пояснення швейцарській або будь-який іншій прокуратурі в разі запитань до мене", - зазначив Мартиненко.