ua en ru

У березні гривневі вклади населення збільшилися на 1,9%

У березні гривневі вклади населення збільшилися на 1,9% Фото: українці збільшують депозити

Валютні депозити українців скоротилися на 0,7%

За підсумками березня 2017 року депозитні вклади населення збільшилися на 1,9%, валютні - скоротилися на 0,7%. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Як повідомляється, зростання депозитів у національній валюті, у тому числі, обумовлений збереженням привабливості депозитних продуктів банків в умовах подальшого зміцнення гривні.

За даними НБУ, депозитні вкладення корпоративного сектору в березні збільшилися на 3,7%, у тому числі в гривні - на 4,7%, а в іноземній валюті - на 2,4%.

Грошова маса збільшилася на 1,3% до 1074,1 млрд гривень., Регулятор пояснює таку динаміку тим, що мав місце зростання залишків за депозитами в національній валюті (на 3,4%).

Залишки за кредитами, наданими банками в національній валюті, в березні виросли на 0,7%.

При цьому збільшення гривневих кредитів, наданих корпоративного сектору, на 0,4% може відображати сезонне збільшення потреби підприємств в оборотних коштах.

Також збільшувався попит на кредитні ресурси і в домогосподарствах, у тому числі на тлі помірного зниження їх вартості. Так, залишки за кредитами, наданими домашнім господарствам у національній валюті, виросли на 2,3%.

Портфель кредитів банківського сектора, наданих в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) за підсумками місяця продовжував скорочуватися (на 2,1%).

Нагадаємо, залишки на гривневих депозитних рахунках банків у лютому не змінилися.