ua en ru

У Києві пройшов Марш рівності

У Києві пройшов Марш рівності Фото: Марш рівності (РБК-Україна)

Організатори закликають учасників Маршу не гуляти по місту

Марш рівності у Києві завершився. Про це з місця подій повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначено, що організатори Маршу закликають учасників не гуляти по місту, оскільки це може бути небезпечно для їх здоров'я, так як можливі так звані "сафарі" на представників ЛГБТ-спільноти.

Член організаційного комітету Марш рівності, Зорян Кіс, повідомив, що серед учасників акції постраждалих немає.

"Поки така інформація не надходила", - сказав Кіс.

У Марші рівності взяли участь близько 2500 чоловік

Повідомляється, що в цьому році в Марші рівності в Києві взяли участь близько 2500 чоловік. Учасники акції зібралися біля Будинку вчителя. Вишикувавшись в колони, вони пройшли по Володимирській вулиці до університету Шевченка, потім повернули до станції метро Льва Толстого. Як повідомили в Нацполіціі Києва, маршрут довелося трохи змінити, щоб уникнути сутичок з протестувальниками, які зібралися в парку Шевченка. Біля входу в метро Марш завершився, а правоохоронці простежили за тим, щоб учасники акції безпечно покинули центр міста.

Марш пройшов спокійно, за час проведення акції сталася тільки одна між противниками і учасниками, ще один інцидент стався до початку Маршу.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: Марш рівності в Києві (РБК-Україна)

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбувся Марш рівності, в якому взяли участь близько 2 тисяч осіб. Було зафіксовано дві сутички між учасниками і супротивникам акції. Перша відбулася біля "червоного" корпусу університету імені Тараса Шевченка. Один з противників акції підбіг до представників ЛГБТ-спільноти, зірвав прапор і почав його топтати. Друга - на чолі колони Маршу між противником акції і співробітником правоохоронних органів. Чоловік закликав учасників Маршу зупинитися. В результаті сутички постраждалих немає.