ua en ru

Марш національної гідності: у Києві проходить акція правих сил

Марш національної гідності: у Києві проходить акція правих сил Фото: марш національної гідності в Києві

Марш національної гідності проходить у столиці

Марш національної гідності проходить сьогодні на Майдані. Організували акцію ВО "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус" ("Азов"). Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Всього в марші беруть участь близько тисячі осіб при раніше заявлених 10 тисяч осіб. Організатори заявили про мирному характері акції.

Марш національної гідності проходить від Майдану по вулиці Інститутській, і до площі Конституції, під стіни Верховної Ради. Організатори маршу встановили сцену під Радою.

Учасники акції вимагають від влади не торгувати з окупованими територіями Донбасу, не приймати зміни до Конституції про особливий статус Донбасу, знизити комунальні тарифи, продовжити мораторій на продаж землі.

Марш національної гідності підійшов під стіни Верховної Ради

Учасники маршу підійшли під будівлю Верховної Ради, яке оточене посиленою охороною правоохоронців. Представники правих сил зібралися під сценою, з якої почав свій виступ лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Після хвилини мовчання за загиблими, він, серед іншого, оголосив вимоги учасників маршу - припинення торгівлі з окупованими територіями; не продавати стратегічні підприємства, а вже приватизовані - націоналізувати; не знімати мораторій на продаж землі.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: марш національної гідності

Учасники маршу націоналістів запалили фаєри під Радою

Представники націоналістичних організацій, які пікетують будівлю Верховної Ради, запалили фаєри. Площа біля парламенту затягнута димом, у натовпі також чутно звуки, схожі на вибухи петард. Активісти скандують "Банду геть", "Слава Україні" та "Смерть ворогам".

altaltaltaltaltaltalt

Фото: учасники Маршу національної гідності палять фаєри під Радою

Марш гідності: поліція вжила заходів безпеки

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що підрозділи Національної поліції і Нацгвардії працюють в штатному режимі. Правопорядок в центрі Києва, за його словами, забезпечують близько 5 тисяч правоохоронців. Він додав, що поліція вживає всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян.

"Сподіваємося, що заходи, які проходять сьогодні в Києві, пройдуть мирно і без надзвичайних ситуацій. Я сподіваюсь, що все пройде в рамках закону. На даний момент ніяких правопорушень не було", - заявив Шкіряк.

Учасники Маршу гідності перекрили вулицю Грушевського

Кореспондент РБК-Україна надіслав свіжі фото Маршу гідності в Києві. На них видно, що на акції під стінами Верховної Ради зібралося велика кількість учасників, частина з яких розташувалися в сусідньому до площі Конституції Маріїнському парку. В руках у них червоно-чорні прапори, а також прапори України і ВО "Свобода". На фото видно також, що націоналісти перекрили вулицю Грушевського.

altaltaltalt

Фото: учасники Маршу гідності перекрили вулицю Грушевського

Вимоги учасників Маршу національної гідності озвучили у Верховній Раді

Лідер партії "Національний корпус" ( "Азов"), позафракційний депутат Андрій Білецький в Раді зачитав з трибуни вимоги учасників Маршу національної гідності.

"Ми не допустимо приватизації стратегічних підприємств, продажу сільськогосподарських земель, щоквартального зростання цін на комунальні послуги. Ми вимагаємо розриву дипломатичних відносин з РФ. І, врешті-решт, вимагаємо реального дієвого механізму імпічменту президента і відкликання депутатів... Я вам обіцяю, якщо ви надумаєте не виконати, у нас вистачить сміливості, сил і рішучості розпустити цю ВР. Повірте, ми це зробимо", - заявив Білецький.

Марш гідності під Верховною Радою закінчився

Мітинг представників націоналістичних організацій біля будівлі Верховної Ради закінчився. Активісти рушили у напрямку станцій метро Арсенальна та Хрещатик. У заході брали участь близько 5 тисяч представників ВО "Свобода", "Національного корпусу" та "Правого сектору". Біля ВРУ залишаються кілька сотень людей, однак будівля парламенту все ще залишається під посиленою охороною.

altaltaltalt

Фото: Марш гідності у Києві закінчився