ua en ru

У "Маріупольській інвестиційній групі" заявили про інтерес європейських інвесторів до АСРЗ

"Маріупольська інвестиційна група", яка управляє активами в транспортно-логістичному кластері, заявила про інтерес європейських інвесторів до Азовського судноремонтного заводу. Про це розповів директор керуючої компанії "Маріупольська інвестиційна група" Олег Іванюшенко.

Зокрема, він зазначив, що, по мірі стабілізації ситуації на Донбасі кількість відгуків зарубіжних інвесторів зростає.

З урахуванням ситуації і близького розташування активів до зони конфлікту "КК МІГ" залучила міжнародну компанію Roland Berger Strategy Consultants для розробки стратегії розвитку Азовського судноремонтного заводу. Згідно стратегії розвитку, АСРЗ вимагає інвестицій у розмірі понад 10 млн доларів протягом п'яти років. Це дозволить збільшити показники по кожному з напрямків діяльності - перевалка, машинобудування, судноремонт та суднобудування - від двох до чотирьох разів.

"Чим спокійніше стає в Маріуполі, тим більше з'являється відгуків європейських інвесторів. Найбільший інтерес поки виражають не спеціалізовані, а фінансові інвестори, зацікавлені в тому, щоб в "низькій точці" вкластися у перспективний проект. Ми готові розглядати різні варіанти форм та інструментів інвестування, починаючи з довгострокового кредитування до участі в капіталі. Природно реалізація всіх цих варіантів буде залежати в першу чергу від позиції держави, в тому числі і від того, яким він бачить майбутнє заводу", - розповів Олег Іванюшенко.

Зазначимо, Азовський судноремонтний завод (ТОВ "СРЗ") є найбільшим в акваторії Азовського моря судноремонтним підприємством зі спеціалізацією в судноремонті, машинобудуванні, суднобудуванні і перевалки. Підприємство знаходиться під управлінням ТОВ "Управляюча компанія "Маріупольська Інвестиційна Група".