ua en ru

Маріупольський "Іллічівець" повернувся в УПЛ

Маріупольський "Іллічівець" повернувся в УПЛ Фото: "Іллічівець"

Команда обіграла "Тернопіль" у рамках 31 туру Першої ліги

Маріупольський "Іллічівець" на виїзді мінімально обіграв "Тернопіль" (1:0) і за три тури до завершення чемпіонату Першої ліги завоював путівку в українську Прем'єр-ліги (УПЛ). Про це повідомляється на сайті клубу.

Єдиний і переможний гол у матчі на свій рахунок записав Вакуленко. Таким чином, маріупольці набрали 74 очки і стали практично недосяжними для конкурентів.

"Сьогодні ми всі щасливі, ми виконали поставлену задачу! Нам дуже непросто давалися очки в останніх турах. Сьогодні також була важка гра. Якщо б у кожному місті боліли так, як у Тернополі, то наш футбол одужав би. Хлопці - молодці! Вони впоралися з тиском", - сказав головний тренер "Іллічівця" Олександр Севідов.

Швидше за все, з наступного сезону "Іллічівець" змінить назву команди. Повідомлялося, що вболівальники на клубному сайті проголосували цю назву. Інвестори клубу, проаналізувавши підсумки голосування, по закінченні поточного сезону приймуть рішення щодо перейменування.

"Тернопіль" – "Іллічівець" 1:0

Голи: Вакуленко, 72 (з пенальті)

"Тернопіль": Горобець, Курило, Музика, Клекіт, Дацюк, Червонецький (Бабич, 88), Пришнівський, Вонс, Дорі, Полянчук (Богданов, 76), Захарків

"Іллічівець": Гальчук, Насонов, Вакуленко, Яворський, Неплях, Кольцов, Мішньов (Новотрясов, 86), Ярошенко (Іванисеня, 62), Кожанов, Мигунов (Цюпа, 78), Тищенко

Попередження: Музика, Курило, Вонс – Ярошенко, Кольцов

Нагадаємо, Прем'єр-ліги (УПЛ) позбавила футбольний клуб "Волинь" шести очок за борг перед екс-гравцем лучан Сашею Стевичем і внесе відповідні зміни в турнірну таблицю Ліги Парі-Матч.