ua en ru

У Маріуполі відновили залізничний міст через Кальчик

У Маріуполі відновили залізничний міст через Кальчик Фото: підірваний міст

Міст був підірваний в минулому році

У Маріуполі відновили і сьогодні, 19 листопада, офіційно запустили в експлуатацію залізничний міст через річку Кальчик, який був підірваний в грудні 2014 року Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Групи Метінвест".

"Сьогодні відбувся офіційний введення в експлуатацію залізничного мосту через річку Кальчик між станціями Сартана та Маріуполь, який був підірваний в результаті теракту в грудні минулого року. Пасажирське і вантажне сполучення було запущено "Укрзалізницею" за двома шляхами", - йдеться в повідомленні.

Роботи по відновленню мосту були завершені 20 жовтня, тоді ж було запущено пробне рух по першому шляху. Наголошується, що відновлення моста забезпечить нормальну роботу маріупольських металургійних комбінатів, підвищить безпеку пасажирських перевезень, а також дозволить відмовитися від використання одноколійної зношеного мосту, який експлуатувався до цього часу.

Проект реконструкції обійшовся Метінвесту в 16 млн грн. За рахунок коштів компанії При цьому укладку шляхів і електрифікацію виконала "Укрзалізниця".

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року в Маріуполі був підірваний залізничний міст, який з'єднував маріупольські металургійні комбінати з Маріупольським торговим портом. Прокуратура кваліфікувала підрив мосту як теракт.