ua en ru

У Маріуполі поряд із патрульними безпеку забезпечують ГШРи

У Маріуполі поряд із патрульними безпеку забезпечують ГШРи Фото: патрульні і ГШРи на посту

Вони проводять контрдиверсійні заходи, виявляють нелегальну зброю, вибухівку, бойовиків

У зв’язку з тим, що Маріуполь розташований у безпосередній близькості до лінії бойових дій та у місті зберігається значний рівень терористичної загрози, одночасно з нарядами патрульної поліції тут продовжують працювати групи швидкого реагування (ГШР) поліції. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Донецькій області.

Згідно з наказом штабу АТО, вони проводять контрдиверсійні заходи, виявляють нелегальну зброю, вибухівку, учасників НЗФ.

Зазначено, що протягом 9 місяців безпеку та спокій жителів міста забезпечують 10 груп швидкого реагування, а з 14 травня до охорони громадського порядку заступили 22 наряди патрульної поліції. Протягом щонайменше місяця усі наряди працюватимуть одночасно у тісній взаємодії.

У відомстві відзначили, що ГШРи та патрульні поліцейські не дублюють одне одного.


"Патрульні поліцейські забезпечують публічний порядок, безпеку дорожнього руху, здійснюють потужну превенцію та протидіють вуличній злочинності. Групи швидкого реагування задіяні до проведення контрдиверсійних заходів та працюють у координації з бійцями Нацгвардії. До їхніх функцій входить здійснення ретельних перевірок автомобілів на вміст нелегальної зброї та вибухівки, інших заборонених предметів, а також перевірка документів громадян", - пояснили в поліції.

Там також розповіли, що до складу ГШРів входять співробітники кримінального блоку та підрозділів превентивної діяльності, у який влилися й колишні працівники ДАІ.

"Із початку року маріупольські ГШРи виїжджали на допомогу громадянам понад 1200 разів. Поліцейські перевірили понад 9,5 тисяч транспортних засобів. Безпосередньо екіпажами ГШР "за гарячими слідами" розкрито більше 150 злочинів, складено 411 адміністративних протоколів. Розшукано 32 злочинці, які перебували у розшуку та доставлено до територіальних відділів поліції 368 правопорушників", - відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Олександрівському районі Донецької області поліцейські затримали бойовика, який перебував у "відпустці".