ua en ru

У Донецькій області затримали бойовика, який перебував у "відпустці"

У Донецькій області затримали бойовика, який перебував у "відпустці" Фото: сепаратистські документи, вилучені у затриманого

У терориста вилучено два пістолети, гвинтівку, вибухівку та набої

В Олександрівському районі Донецької області поліцейські затримали бойовика, який перебував у "відпустці". Чоловік воював на боці бойовиків, грабував квартири жителів та здійснював розбійні напади, повідомляє прес-служба ГУНП в області.

"Мешканець села Іверське Олександрівського району 1985 року народження ще з початку 2014 року був активним прихильником ДНР. Щоб уникнути військового призову до лав Збройних Сил України, він виїхав на окуповану територію. Там чоловік вступив до незаконних збройних формувань, а у вільний час грабував квартири мирних жителів, викрадав автівки та скоював розбійні напади на пункти обміну валют", - йдеться в повідомленні.


За даними поліції, наприкінці травня цього року, ретельно конспіруючись, йому вдалося повернутися додому в Іверське, де мешкає родина.

"Але ці пересування були вже відомі працівникам кримінальної поліції главку Донецької області. Вранці правоохоронці завітали до "відпускника" та затримали. За місцем проживання правопорушника було вилучено два пістолети, вибухівку, дрібнокаліберну гвинтівку та набої калібру 5,45 мм", - доповіли у відомстві.

Зараз затриманий притягується до кримінальної відповідальності та дає свідчення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що донецька поліція затримала 176 бойовиків із початку 2016 року.