ua en ru

У Маріуполі засудили екс-бойовика "ДНР"

У Маріуполі засудили екс-бойовика "ДНР" Фото: прапор "ДНР" (unian.net)

У Маріуполі суд виніс вердикт стосовно колишнього бойовика так званої "Донецької народної республіки". Він засуджений до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Обвинувачення довело, що в 2014 році протягом декількох місяців 36-річний чоловік перебував у складі незаконних збройних формувань Росії в Донецькій області. Там він брав участь у патрулюванні Ленінського та Будьонівського районів Донецька заради піймання незгодних з діями окупаційної адміністрації.

Після цього він повернувся в Маріуполь. З вересня 2019-го по січень 2020 року колишній бойовик скоїв кілька крадіжок з приватних будинків у Лівобережному районі міста, звідки крав майно жителів.

Суд визнав чоловіка винним за звинуваченнями в участі в незаконних збройних формуваннях і здійсненні крадіжок.

На початку тижня повідомлялося, що депутата Лиманського міської ради Донецької області засудили за організацію так званого "референдуму ДНР". Жінку засудили до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, у Луганській області засудили бойовика, який в 2014 році брав участь у так званій "охороні громадського порядку" Сєвєродонецька. Він входив в підрозділ "Привид".