ua en ru

У Маріуполі засудили двох росіян за співпрацю з "ДНР"

У Маріуполі засудили двох росіян за співпрацю з "ДНР" Ілюстративне фото (facebook .com/tgorlovka)

Подружжя росіян засудили на 10 років в'язниці

Іллічівський районний суд Маріуполя оголосив обвинувальний вирок двом громадянам Росії та трьом громадянам України за співпрацю із терористами "Донецької народної республіки". Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прокуратуру Донецької області.

Зазначається, що всі засуджені є учасниками групи "Оперативний канал Маріуполь". Слідство з'ясувало, що подружжя громадян Росії, яке фактично проживало у Волноваському районі Донбасу, погодилось на спіпрацю із "ДНР".

У період з серпня 2014 по квітень 2015 року, керуючись мотивами неприйняття існуючої влади в Україні, подружжя залучило до цього процесу 46-річного мешканця Маріуполя, 43-річного мешканця Володарського району та 39-річного мешканця Запорізької області.

Група "спільників" передавала терористам деталізовані дані, у тому числі фото- і відео-файли про дислокацію, чисельність та маршрути пересування українських військовослужбовців та їх військової техніки.

"Зловмисники за допомогою програми голосового спілкування Zello, телефонного зв'язку та електронної пошти передавали вказані дані учаснику силового блоку так званої "Республіканської гвардії ДНР", - зазначили у прокуратурі.

Суд визнав усіх учасників угрупування винними та засудив громадян РФ до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, а трьох інших співучасників - до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомила, що колишній заступник голови Вищого господарського суду підозрюється у фінансуванні терористичних організацій "Д/ЛНР".