ua en ru

Мар'їнка: бойовики пішли у наступ

Мар'їнка: бойовики пішли у наступ Фото: під Марьинкой активізувалися бойові дії

В ніч на 3 червня бойовики почали масований артобстріл Мар'їнки і Красногоровки в Донецькій області. Також під обстріл потрапило Широкіно. Посилилися бойові дії і в Луганській області. Протягом дня бої за Мар'їнку продовжилися, в їх результаті було поранено кілька десятків українських бійців і кілька мирних жителів. В результаті в зоні АТО була оголошена підвищена готовність по всій лінії фронту. У той же час в адміністрації президента назвали атаку бойовиків в Мар'їнці широкомасштабним наступом, зазначивши, що сигнал до активізації бойовиків на Донбасі йде з Москви. Пізніше українські ВСУ повернули на позиції і застосували важке озброєння, що дозволило зупинити атаку терористів. Проте бої в районі Мар'їнки тривали до кінця дня.

21:37 Як повідомив начальник головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області В'ячеслав Аброськін у своєму Facebook, обстріл в Мар'їнці станом на вечір 3 червня припинено. "Перебуваю в безпосередній близькості з Марьинкой. З чотирьох годин ранку бойовики обстрілювали місто. На даний момент обстріл припинений. В даний час обстановка стабільна, ситуація під контролем ВСУ. Проводяться спецзаходи, після яких міліція виїде на місця подій для допомоги людям", - заявив Аброськін. Ну що ж, будемо сподіватися, бійців на передовій і командирів у штабах чекає спокійна ніч, чого всі ми бажаємо їм.

Нахожусь в непосредственной близости с Марьинкой. С четырех часов утра боевики обстреливали город. На данный момент обст...

Posted by Вячеслав Аброськин on 3 Июнь 2015 г.

21:05 Варто відзначити, що Президент України Петро Порошенко сьогодні повністю проігнорував тему загострення конфлікту на Донбасі, яка домінувала в інформаційному просторі країни. При цьому він не був у від'їзді або хворий, і навіть виступив на сьогоднішньому засіданні Національної ради реформ, де розкритикував темпи їх проведення. А про наступ бойовиків - ні слова. Чому так - залишається тільки гадати. Але можна припустити, що це якось пов'язано з зовсім недавньою обіцянкою Порошенко ввести воєнний стан в Україні у разі настання на позиції ВСУ. "Ключова позиція - якщо зараз перемир'я буде порушено, буде перейдена лінія зіткнення, буде організовано наступ на українські Збройні сили, в той же мить мною буде підписано указ про введення військового положення, переданий в парламент... і протягом лічених хвилин військове становище буде введено... Україна продемонструє свою готовність до війни, до перемоги, до захисту, до світу", - зазначив глава держави 28 травня. Що ж, мабуть, готовність Президента піти на серйозні заходи виявилася не такою вже й твердою.

З іншого боку, за словами радника Президента Юрія Бірюкова, саме Порошенко дав Генштабу директиву використовувати заборонену Мінськими домовленостями важке озброєння, що дозволило стабілізувати ситуацію. І на тому спасибі.

Мар'їнка: бойовики пішли у наступ

Фото: Петро Порошенко так і не зважився ввести в Україні надзвичайний стан

20:45 Як повідомляє видання "Новини Донбасу" (НД), сьогодні бойовики понесли втрати не тільки в живій силі і техніці, але і в ефірі. Посилаючись на якесь радіо, підконтрольне окупаційної адміністрації, НД заявляє, що в Донецьку выеден з ладу радиотрансляционный центр. "Сьогодні в Донецьку з сітки мовлення пропали підконтрольні окупаційної адміністрації телеканали "Новоросія", "Оплот", "Перший республіканський". У Петровському районі міста знаходиться вишка, з допомогою якої транслюються підконтрольні окупаційної адміністрації телеканали. Цей район прилягає до району бойових дій", - зазначає видання.

20:10 Як передає видання "Донецкие вести", в Донецьк везуть дуже багато вбитих і поранених з боку Мар'їнки, навіть двоповерховими автобусами. У 14-ою і 28-ою лікарнях морги переповнені. У свою чергу місцеве радіо повідомляє, що у сепаратистів "дуже серйозні втрати", по трасі через площу Свободи їдуть автобуси з табличками "200" і "300".

19:51 Москва нарешті вирішила прокоментувати сьогоднішні події під Марьинкой, правда багатослівною не виявилася. Секретар Президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі стурбовані погіршенням ситуації на Донбасі, але позиція буде формулюватися в залежності від розвитку ситуації. "У Москві стурбовані ситуацією", - сказав Пєсков і очікувано додав, що погіршення обстановки викликано "провокаційними діями українських властей".

19:27 Головний лікар Дніпропетровської станції переливання крові Антоніна Сердюк заявила, що завтра, 4 червня, у Дніпропетровську почнуть збирати кров для поранених в ході боїв під Марьинкой. "На сьогоднішній день існує потреба в крові, і вона буде щоденною незалежно від групової та резус належності. З завтрашнього дня ми закликаємо всіх небайдужих прийти і здати кров. У суботу, 6 червня, незважаючи на вихідний день, буде також проводитися збір крові. Ми будемо приймати донорів до останнього бажаючого", - повідомила вона.

19:04 А тим часом в СБУ озвучили втрати серед бойовиків під час сьогоднішніх зіткнень під Марьинкой. За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, серед них 10 загиблих і 80 поранених. "Контррозвідкою СБУ також встановлено, що втрати спецназу ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, задіяних у цій операції становлять щонайменше 4 двухсотых" - також повідомив Лубківський.

Шановні друзі,Термінова і важлива інформація!За даними об'єктивного контролю Штабу АТО СБУ, Збройні Сили України дал...

Posted by Markian Lubkivskyi on 3 Июнь 2015 г.

18:58 Чергове затишшя, будемо сподіватися, тривале. Як повідомляють у прес-центрі АТО в Facebook, ситуація в районі Мар'їнки і Красногорівки стабілізувалася. "В даний час в районі населених пунктів Мар'їнка і Красногорівка ситуація стабілізувалася, українські військові знаходяться на своїх позиціях. Над Марьинкой майорить державний прапор України", - йдеться в повідомленні.

18:49 Без втрат з нашого боку, на жаль, не обходиться. У своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко написав, що в результаті бою в районі Луганського Донецької області один український військовослужбовець загинув і 11 поранені. "Схоже, наказ наступати дійсно був. Атакують слабкі місця нашої оборони. Йде третя за добу атака Мар'їнки. А в районі Луганського тільки що закінчився важкий бій. У нас 1 двохсотий. 11 трехсотых, з них 7 важких. Намагалися прорватися близько сотні бойовиків", - повідомив Цаплієнко. А журналіст Віталій Гайдукевич у Facebook повідомляє, що під Марьинкой в результаті боїв загинули 2 бійця АТО, 31 отримали поранення. "17:41. За підтвердженими втрат: 2 - 200 (30 омбр), 31 - 300 (18 28 омбр). RIP", - написав Гайдукевич.

Похоже, приказ наступать действительно был. Атакуют слабые места нашей обороны. Идет третья за сутки атака Марьинки. А ...

Posted by Andriy Tsaplienko on 3 Июнь 2015 г.

18:43 Виявляється, ще вранці представники України у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) у присутності представників СММ ОБСЄ звернулися до представників Збройних сил РФ у складі СЦКК з вимогою вплинути на бойовиків і припинити наступ незаконних збройних формувань. Про це розповіли у прес-центрі АТО в Facebook, повідомивши, що в іншому разі Україна пообіцяла підтягрути важке озброєння до лінії розмежування. "В іншому випадку ЗС України будуть змушені повернути на вогневі позиції і застосувати артилерійське озброєння калібром понад 100 мм, яке, на виконання Мінських домовленостей, було раніше відведено від лінії розмежування сторін", - йдеться в повідомленні. Очевидно, представники РФ в СЦКК не прислухалися до аргументів української сторони.

18:37 У лікарнях Дніпропетровська перебувають 18 поранених в ході боїв під Марьинкой. Про це у своєму Facebook написала радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Тетяна Губа. "Ухвалили 66 - го спецавтобусом 11 Сонечок (4 легкораненых, 7 хворих). Взяли ще 7 поранених (2 на Мечникова, 1 - на 16-ю). На передовій військові медики, всім забезпечені. Я тримаю зв'язок з начмедом сектора АТО, військово-медичним департаментом, начмедом 28-ї бригади", - розповіла вона. Будемо сподіватися, дніпропетровські медики впораються із завданням і зможуть врятувати всіх поранених хлопців.

03.06.2015Марьинка под обстрелом . 28-я держит оборону . Приняли из 66- го спецавтобусом 11 Солнышек ( 4 легкораненых,...

Posted by Татьяна Губа on 3 Июнь 2015 г.

18:23 У ДНР повідомляють, що евакуація на шахті ім. А. Засядька успішно закінчилася. На даний момент всі 750 гірників піднято на поверхню, медична допомога їм не знадобилася. Зазначимо, що шахтарів виявилося навіть більше, ніж повідомлялося раніше - спочатку звучала інформація, що під землею перебувало 576 гірників. "Електрики відновили електропостачання шахти, всі гірники вже на поверхні", - відзначили в прес-службі міністерства надзвичайних ситуацій" в "ДНР". У той же час на шахті ім. академіка А. А. Скочинського евакуація ще триває.

18:15 А ось і реакція світової громадськості наспів! Втім, він виявився не надто багатослівним і не дуже оригінальним. А саме - міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт висловив з приводу сьогоднішніх подій під Марьинкой те ж думка, що і український прем'єр Арсеній Яценюк. Зокрема, він заявив, що також вважає, що наступ бойовиків може бути провокацією перед самітом G7. "Очевидно, що атака проросійських бойовиків під Марьинкой Донецької області є найбільшою з часів Дебальцеве. Провокація перед зустріччю G7?", - задався риторичним питанням Більдт у своєму Twitter.

18:05 А тим часом в ДНР не соромляться заявляти про те, що Українські військові фактично почали повномасштабні військові дії в Донецьку. Про це йдеться в інтерв'ю "начальника відділу міноборони ДНР Владислава Брига", оприлюдненому сумно відомим російським телеканалом "Зірка". "По Донецьку стріляє артилерія, яка не була відведена згідно з мінськими угодами. Обстріляний ринок "Сокіл". Є непідтверджені дані, що Петрівський міст підірвали. Мар'їнка знаходиться в кільці, стріляють з боку Курахове. Фактично тотальні військові дії вже почалися", - розповів він. Сумно, що в подібну нісенітницю повірять багато з тих, для чиїх вух і очей вона призначена.

17:52 Як повідомив у своєму Facebook боєць батальйону "Київ-2" Ігор Савчук, машина сепаратистів, вывозившая загиблих бойовиків, потрапила під обстріл танків ВСУ. "Поле біля Олександрівки всіяне рашистскими трупами. В машину, яка везла тіла рашистов потрапив танк. Навіть трупи довезти не можуть", - зазначив Савчук.

Поле возле Александровки усеяно рашистскими трупами. В машину которая везла тела рашистов попал танк. Даже трупы довезти не могут.

Posted by Ігор Савчук on 3 Июнь 2015 г.

17:40 У той же час в ДНР знайшли новий "геніальний" аргумент "доводить", що вони не ініціювали сьогодні бій під Марьинкой. Виявляється, бойовики ДНР не могли штурмувати Мар'їнку, оскільки... і так її контролювали! Про це, як передає сепаратистський "Донецьке агентство новин", сьогодні розповів міністр оборони ДНР" Володимир Кононов. "Спроба оголосити, що ми штурмуємо Мар'їнку, - це провокація Києва і спроба очорнити в черговий раз ДНР. Ми і так перебуваємо в Мар'їнці", - заявив Кононов. Так, видавати бажане за дійсне - в цьому сепаратисти давно набили руку.

17:29 Зорян Шкіряк, на жаль, схоже, виявився правий. У Мар'їнці знову йде запеклий бій. "Ворог почав нову масовану атаку на Мар'їнку. Мало їм... Позиції утримуємо. Йде запеклий бій. Деталі пізніше", - повідомляє центр ВСУ в Twitter.

17:18 В связи с обострившейся ситуацией на востоке Украины паблик "Новости АТО" на Facebook решил напомнить о необходимости добровольно помогать военным. " Судя по тому, что ситуация накаляется, запросов от ребят и раненых снова будет много. Нужно снова всем дружно напрячься и активизировать работу по сборам!", - говорится в сообщении. Мы можем только присоединиться к этому призыву.

#АТО #Волонтерство ВНИМАНИЕ ВОЛОНТЕРАМ!!! Судя по тому, что ситуация накаляется, запросов от ребят и раненых снова буде...

Posted by Новости АТО, Новини АТО, War in Ukraine on 3 Июнь 2015 г.

17:07 Незважаючи на те, що наступ на Мар'їнку зупинено, найближчим часом можливі чергові спроби атак на позиції українських військових в цьому напрямку. Так, радник глави МВС Зорян Шкіряк у своєму Facebook повідомив про те, що Російська Федерація направляє в район Мар'їнки підкріплення для бойовиків - техніку, танки, артилерійські установки. "За оперативною інформацією, в даний час російсько-терористичні банди під командуванням кадрових офіцерів ЗС РФ отримали наказ і направляють в район Мар'їнки нове підкріплення для бойовиків у вигляді важкої техніки, САУ, танків, РСЗВ, артилерійських установок, а також живої сили ворога з російських найманців", - написав він. Тримаємо кулаки за наших хлопців! І сподіваємося, що і у ЗСУ на цей випадок залишилися козирі в рукаві.

16:58 Як повідомляє військовий журналіст Олександр Шульман, повернення важких озброєнь на позиції сил АТО стало несподіванкою для бойовиків і призвело до великих втрат у їх особистому складі. "З Петрівки, що поруч з Марьинкой, дзвонили, втрати ДНР великі, 14-я лікарня Донецька (Петровський р-н біля Маріїнки) забита", - написав він у своєму Facebook.

Донецк, 15:57 03.06.2015"Тихо, аж страшно. Может, на сегодня всё?".По заявлению ВСУ "пришлось вернуть на исходные поз...

Posted by Aleksandr Shulman on 3 Июнь 2015 г.

16:41 Наступ на Мар'їнку зупинено, бійці ВСУ проводять зачистку населеного пункту від терористів! Про це у своєму Facebook повідомив боєць батальйону "Київ-2" Ігор Савчук. На жаль, без втрат серед українських військових не обійшлося. "Ну от, що і потрібно було довести! Злилися рашисты в Мар'їнці. ВСУ вже проводить зачистку. Піхоту орків всю поклали. Частина танків відійшли, частина підбита. Тупа лобова атака закінчилася купою сепарских 200-х. На жаль, у нас теж є втрати", - розповів Савчук.

Ну вот, что и требовалось доказать!Слились рашисты в Марьинке.ВСУ уже проводит зачистку.Пехоту орков всю положили. Ча...

Posted by Ігор Савчук on 3 Июнь 2015 г.

16:37 Ще одна шахта - шахта ім. Засядька в Київському районі Донецька - знеструмлена. За словами "заступника командувача корпусом Міноборони ДНР" Едуарда Басурина, в результаті обстрілу пошкоджено дві електропідстанції. Цього разу постраждало ще більше гірників. "Шахта ім. Засядька знеструмлена, під землею 576 гірників", - заявив Басурин. Нагадаємо, що це сумнозвісна шахта, в якій періодично масово гинуть шахтарі. Останній раз вибух на шахті стався 4 березня, тоді загинуло 33 людини.

16:20 На активізацію бойовиків в зоні АТО своєрідно відреагував прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України в Яворові він заявив, що це Росія перед самітом G7 дала вказівку своїм терористам починати військову операцію. "Росія сьогодні в черговий раз порушила мінські домовленості. Перед зустріччю "Великої сімки" Росія вчора зумисно зірвала зустріч тристоронньої контактної групи, а сьогодні дала вказівку своїм терористам починати військову операцію", - сказав Яценюк. Також прем'єр заявив, що розраховує на правильний і адекватний відповідь російської агресії з боку світового співтовариства. Втім, Захід поки що утримується від коментарів з приводу ескалації конфлікту на Донбасі.

Мар'їнка: бойовики пішли у наступ

Фото: Арсеній Яценюк на Яворівському полігоні

16:08 Зі свого боку в самопроголошеній ДНР продовжують заявляти про своє миролюбство і дорікати в зриві хиткого перемир'я українську сторону. Як розповів "заступник командувача корпусом Міноборони ДНР" Едуард Басурин, "білі і пухнасті" бойовики "республіки" не ведуть наступальні дії на позиції сил антитерористичної операції. "Ми не ведемо наступальних дій, ми просто вживаємо адекватних заходів проти посилення геноциду народу Донбасу", - заявив Басурин. Коментарі, як кажуть, зайві.

16:02 Офіційну інформацію про події в зоні АТО у своєму Facebook опублікував Генштаб ЗСУ. В основному, правда, ця інформація стала відома раніше з вуст волонтерів та українських бійців, проте деякі подробиці варті того, щоб їх процитувати. "У напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків і до тисячі чоловік живої сили. Наступ підтримують самохідні знаряддя 2С1 "Гвоздика". На інших напрямках наступ на наші позиції також підтримується вогнем з гармат і важких мінометів, які, до речі, згідно з Мінських домовленостей повинні бути відведеними на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Також в Генштабі повідомляють, що в даний момент турбуватися не про що - українські військові героїчно прийняли бій і дали гідну відсіч ворогові "на визначених рубежах". "Для зупинки ворожого наступу й уникнути втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши всіх міжнародних партнерів, був змушений застосувати артилерію, яка до цього перебувала в певних Мінськими домовленостями районах в тилу", - заявили в Генштабі. Ну що ж, можливо, ці слова заспокоять диванних стратегів, які повторюють як мантру "нас зливають".

ОФІЦІЙНОСьогодні, 3 червня, близько 4 години ранку, російські терористи, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, роз...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 3 Июнь 2015 г.

15:54 За інформацією представників "ДНР", в одному з районів Донецька пожежа. Жителі міста повідомляють, що в кількох районах видно густий дим. Як заявив заступник командувача корпусом Міністерства оборони ДНР" Едуард Басурин, в мікрорайоні Текстильник було потрапляння в ринок "Сокіл". В результаті сьогоднішнього обстрілу Донецька поранено, щонайменше, 60 мирних жителів, повідомив директор Республіканського травматологічного центру Олександр Оприщенко. Також в соцмережах пишуть про те, що снаряди прилетіли в мікрорайон Абакумова, де розташована шахта ім. Абакумова.

15:43 Міністр оборони Степан Полторак нарешті зволив відреагувати на більш ніж тривожну інформацію з зони АТО. Правда, за його словами, ситуація залишається під контролем українських військових. Слова Полторака вільно переказав присутній на прийомі у міністра журналіст Роман Бочкала у своєму Facebook: "Сьогодні дійсно сепары різко активізувалися. Але не по всій лінії фронту, а на конкретному напрямку - Мар'їнка, Красногорівка. Штурмові дії противника почалися в 4:10. Станом на зараз вони зупинені. У нас сім поранених. Загиблих немає. Ситуація під контролем. Без паніки". Хотілося б вірити, звичайно, але як це узгоджується з з'являлася раніше інформацією про десятки поранених?

Только что был на приеме у Министра обороны Степана Полторака. Свежак из первых уст. Сегодня действительно сепары резко ...

Posted by Роман Бочкала on 3 Июнь 2015 г.

15:39 "ЗСУ (Центр)" в Twitter повідомляє, що в ході бою під Марьинкой сили АТО взяли в полон російського військового. "Взяли полоненого... Полонений - росіянин, поранений. Доставили в госпіталь. Каже, що нас штурмує півтисячі росіян", - йдеться в повідомленні. Це ж спільнота передає про те, що Мар'їнка і Красногорівка залишаються під контролем сил АТО, а також зазначається, що бойовики глушать мобільний зв'язок.

15:32 Активізація обстрілу в зоні АТО зачепила шахтарів. Причому, в прямому сенсі - через потрапляння в шахту Скочинського під землею застрягли 375 гірників. Інформацію про це передало сепаратистський "Донецьке агентство новин" з посиланням на "заступник командуючого корпусом Міноборони ДНР" Едуарда Басурина. "Є потрапляння в шахту Скочинського, відключена підстанція. 375 шахтарів знаходяться під землею, зараз їх намагаються виводити на поверхню. Також було потрапляння в шахту Абакумова, але там під землею гірників не було", - заявив Басурин.

15:23 Незважаючи на всі пафосні заяви бойовиків про те, що вони взяли Мар'їнку, населений пункт знаходиться під контролем українських військових. Також сили АТО отримали підкріплення. Про це повідомляють бійці українських підрозділів. "Мар'їнка 13-30. Оточення немає, вивезли поранених. Підтягнулося підкріплення. Всі тримаються. Ніякої паніки. Сепары ведуть сильний обстріл, але не більше", - написав у своєму Facebook боєць батальйону "Київ-2" Ігор Савчук.

Марьинка 13-30. Окружения нет, раненых вывезли. Подтянулось подкрепление. Все держаться. Никакой паники. Сепары ведут сильный обстрел, но не более.

Posted by Ігор Савчук on 3 Июнь 2015 г.

15:11 ДНР підраховує свої втрати. "Міністр оборони" самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Володимир Кононов заявив, що сьогодні при обстрілі загинули як мінімум 15 бойовиків і мирних жителів. Раніше про загиблих в результаті сьогоднішнього обстрілу Донецька повідомив заступник командувача корпусом Міністерства оборони ДНР" Едуард Басурин. "Були попадання снарядів по вулиці Кірова, 441 і 445. Є вбиті", - повідомив Басурин". А місцеве видання 62.ua пише про те, що жінка отримала важкі осколкові поранення в живіт. Це ж видання, посилаючись на соціальні мережі, пише про те, що обмежено рух громадського транспорту, з-за чого жителі Донецька не можуть врятуватися від обстрілу.

14:55 Активістка Юлія Смирнова, посилаючись на інформацію бійця АТО, повідомила у своєму Facebook про те, що в ході боїв у Мар'їнки один український військовослужбовець загинув і 32 отримали поранення. "Один вийшов на зв'язок, майже нічого не почула, але бій триває. Підмога є. 32 поранені, один загинув. Один у важкому стані. Лисий (1-я танкова бригада) каже, що далеченько від передової, але в трубу так бухає, що у мене волосся дибки стало", - написала вона. Також, за її словами, бійці АТО кажуть, що взяти Мар'їнку бойовикам не вдасться.

14:30Сєпарам задали чудових ударів і луплять їх далі. В сєпарів купа поранених і убитих. Взяти Мар"їнку на вдається і н...

Posted by Юля Смірнова on 3 Июнь 2015 г.

14:41 Нагадаємо, в ДНР раніше повідомили про те, що бойовики захопили місто Мар'їнка. І ось цю хвилю вже підхопили "авторитетні" російські ЗМІ. Зокрема, пише Lifenews про те, що ополченці відтіснили силовиків за межі Мар'їнки. Причому, сталося це... в процесі широкомасштабного наступу української армії! Тобто, бойовики захопили" Мар'їнку, відступаючи. Логічно, якщо мова йде про "логіці" Lifenews.

До речі, дане ЗМІ вже встигли поспілкуватися з командиром роти інтербригади "Пятнашка". "Обстріл почався з пів на п'яту ранку. По нас працюють і танки, і артилерія, і "гради", і ще щось "важке", що ми ніяк не можемо визначити. Це не разова атака, а повномасштабний наступ, хвиля за хвилею, " - стверджує "командир".

14:26 "Несподіване" збіг! Сьогодні в ефірі "Радіо Вести" прес-секретар місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявив, що минулого тижня спостерігачі ОБСЄ під Донецьком виявили людей у формі з нашивками російської Федерації і Російської технікою. "Минулого тижня, в четвер-п'ятницю у районі Донецька наші спостерігачі зіткнулися з чотирма озброєними людьми в камуфляжі з нашивками російських військових підрозділів, а також бачили деякі одиниці техніки з російськими номерами, розпізнавальними знаками", - сказав прес-секретар. Невже жарти про сліпих спостерігачів ОБСЄ нарешті дійшли до представників організації?

Мар'їнка: бойовики пішли у наступ

Фото: "сліпота" спостерігачів ОБСЄ стала притчею во язицех в Україні

14:13 Як і передбачалося, Мар'їнка, не стала єдиною гарячою точкою під час сьогоднішнього настання бойовиків (а, схоже, вже цілком можна говорити про настання). Координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець у своєму Facebook повідомив, що бойовики пішли в наступ під Волновахою. "У світлі сьогоднішніх подій... Про такий поворот я писав у квітні нинішнього року... Розглядаючи перспективи весняно-літньої кампанії... Під Волновахою... теж почалося", - написав Машовець.

В свете сегодняшних событий...О таком повороте я писал в апреле нынешнего года...Рассматривая перспективы весенне-летней кампании...кстати под Волновахой....тоже началось...

Posted by Мурлокотан Паштетофф-сосискин on 3 Июнь 2015 г.

14:04 Як повідомлялося раніше, бій в Мар'їнці почався близько 04:00 обстрілом з боку Донецька. Бойовики обстрілюють Мар'їнку і Красногорівку з танків і реактивних систем залпового вогню "Град", намагаються взяти Мар'їнку в кільце. "По всьому фронту йдуть обстріли, але найгарячіша точка - це Мар'їнка. Ситуація як і раніше важка, йдуть бої. Всі види озброєння - артилерія, системи залпового вогню, гради, танки, БМП. Поранених багато, більше 10 за нашими даними, але цифра змінюється весь час, тому що бої тривають", - розповів прес-офіцер 28 механізованої бригади Павло Омельченко. При цьому українська сторона захоплення Мар'їнки не підтверджує.

13:57 Як заявив екс-боєць батальйону "Донбас" нардеп Павло Кишкар, під час боїв під Марьинкой поранено більше 30 бійців АТО. Він розповів це з трибуни Верховної Ради під час засідання. "Дуже шкода, тому що зараз, безпосередньо зараз, коли ви сидите в тихому і затишному залі, йде бій в Мар'їнці. Вже понад 30 поранених і ми не знаємо, куди їх вивозити, яким чином полегшити наслідки цього бою", - зазначив Кишкар. При цьому про загиблих, як і про втрати бойовиків, інформація поки що не надходила.

13:50 Сьогодні бойовики на Донбасі активізували військові дії, в порушення Мінських домовленостей. В результаті були обстріляні артилерією, стрілецькою зброєю та мінометами Мар'їнка, Красногоровка і Широкіно Донецької області. У той же час , як заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, у його області також посилилися бойові дії. Близько 13 години дня бойовики так званої ДНР заявили про захоплення Мар'їнки.

Марьинка наша!Только что к нам поступило сообщение от бойца армии ДНР Павла Кухмирова (позыной "Шекспир"), что в резул...

Posted by Новости Донецкой Народной Республики on 3 Июнь 2015 г.