ua en ru

Марченко розповів, чим займатиметься в Адміністрації президента

Марченко розповів, чим займатиметься в Адміністрації президента Фото: Сергій Марченко (РБК-Україна)

Марченко, зокрема, буде відповідати за економічний блок АПУ

Новопризначений заступник голови Адміністрації президента України Сергій Марченко розповів про плани щодо своєї діяльності на посади, передає кореспондент РБК-України.

За словами Марченка, він займатиметься блоком реформ, а також відповідатиме за економічний блок Адміністрації президента.

"Мені надійшла пропозиція від голови АПУ, яка погоджена з президентом, зайняти посаду заступника голови АПУ, і я прийняв цю пропозицію. У найближчі місяці я планую працювати в АПУ, реалізовуватиму курс президента України і курс реформ президента України. До сфери моєї буде віднесений блок питань Дмитра Шимківа - це реформи, а також я відповідатиму за економічний блок Адміністрації президента", - розповів новопризначений замголови АПУ.

Нагадаємо, заступник міністра фінансів Сергій Марченко подав заяву про відставку 7 липня. Відповідне рішення він прийняв після прийнятого Верховною радою рішення звільнити главу Мінфіну Олександра Данилюка.

Сергій Марченко був призначений заступником міністра в травні 2016 року, він курирував питання фіскальної децентралізації, бюджетного процесу та податкової політики.

Як писало РБК-Україна, заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що йде з посади. На сайті глави держави з'явився відповідний указ про звільнення Шимківа. Політик зазначив, що повернеться до бізнесу.