ua en ru

Mansvell Enterprises була змушена відмовитися від подальшого додаткового фінансування датської авіакомпанії Cimber Sterling, - представник Mansvell

Mansvell Enterprises була змушена відмовитися від подальшого додаткового фінансування датської авіакомпанії Cimber Sterling і жалкує, що це рішення призвело до банкрутства Cimber. Про це заявив представник Mansvell Enterprises А.Пустовой.

За його словами, Mansvell Enterprises виступив стратегічним інвестором Cimber Sterling в липні 2011 р., підтримавши план менеджменту данського авіаперевізника, що передбачає реструктуризацію, підвищення ефективності Cimber Sterling і її трансформацію в провідну скандинавську регіональну авіакомпанію. «Mansvell Enterprises виконала всі свої фінансові зобов'язання перед Cimber Sterling, вклавши в розвиток компанії більше 40 млн євро», - сказав Пустовой.

Він підкреслив, в Mansvell Enterprises допускають можливість того, що нинішня ситуація на світовому ринку авіаперевезень, яку об'єктивно характеризує песимістичний прогноз IATA, - не найкращий період для розвитку регіональних авіаперевізників. «Разом з тим, суми, додатково запитані менеджментом Cimber Sterling, не корелювали з реальними результатами діяльності авіакомпанії і не могли розглядатися в якості ефективної інвестиції. У цьому зв'язку Mansvell був змушений оголосити про відмову від подальшого додаткового фінансування Cimber Sterling. Mansvell глибоко шкодує, що це рішення змусило керівництво авіакомпанії оголосити про банкрутство», - підкреслив представник Mansvell Enterprises.

Коментуючи можливі варіанти розвитку подій, Пустовой сказав наступне: «Якщо надалі ситуація буде розвиватися по шляху реконструкції - інвестор буде приймати рішення, виходячи зі складного стану справ. У разі наявності доцільності, Mansvel розгляне можливість своєї участі в процесі підтримки реконструкції авіакомпанії ».

Нагадаємо, вчора, Cimber Sterling, авіаперевізник, підконтрольний українському бізнесменові Ігорю Коломойському, оголосив про банкрутство і подав до суду м. Сондерборга (Данія) прохання про надання захисту від кредиторів.