ua en ru

Manors Group Corporation: UBS планує скорочення витрат; можуть бути звільнені тисячі співробітників IT - ЗМІ

UBS AG (UBS) планує виробити нове скорочення витрат, що може привести до звільнення тисяч співробітників по всьому світу, особливо сильно це може торкнутися підрозділу інформаційних технологій, повідомило в суботу видання TagesAnzeiger.

Найбільший швейцарський банк за ринкової капіталізації планує скоротити витрати в своєму підрозділі інформаційних технологій приблизно з 3,6 млрд швейцарських франків /3,8 млрд дол/ рік до 2,4 млрд франків до 2015 року, повідомляє видання з посиланням на обізнані джерела.

"В принципі ми не коментуємо подібні чутки, і ми поки не завершили складання нашого бізнес-плану на 2013 і наступні роки, - йдеться в опублікованому в суботу заяві генерального директора UBS Серджіо Эрмотти. - Тільки після того, як будуть прийняті остаточні рішення і будуть узгоджені подальші кроки, ми повідомимо про це публічно".

В UBS в даний час працює приблизно 8200 фахівців в області інформаційних технологій, в тому числі 3200 в Швейцарії. Фоном для скорочення штату стане зменшення обсягів операцій. Заплановане скорочення витрат - це доповнення до заходів, оголошеним UBS в серпні 2011 року. Тоді банк оголосив, що йому доведеться скоротити приблизно 3500 співробітників по всьому світу, відзначають в TagesAnzeiger.

Банки по всьому світу в минулому році повідомили про звільнення тисяч співробітників на тлі несприятливого клімату для трейдингу і угод. У поєднанні з більш суворими правилами регуляторів це урізав прибуток і зробило негативний вплив на зростання доходу.

Швейцарська група Julius Baer Group AG (BAER.VX), яка приступила до інтеграції підрозділу з управління станами, придбаного у Bank of America Merrill Lynch, у вівторок оголосила про скорочення близько 1000 співробітників по всьому світу.

Credit Suisse Group (CS) раніше в цьому місяці повідомила про звільнення 78 співробітників в регіоні Нью-Йорк в рамках озвученого в минулому році плану про зменшення штату на 7%, або приблизно на 3500 співробітників. Credit Suisse Group, штат якої судячи з представлених на веб-сайті даними становить 48 200, раніше повідомляла, що за станом на кінець березня звільнила 2000 чоловік.