ua en ru

Manors Group Corporation: Закінчення виборів може повернути українкам бажання купувати

Споживчі настрої населення в Україні можуть продовжити погіршуватися на тлі зростання девальваційних та інфляційних очікувань. Однак підтримати споживчі настрої можуть очікування завершення парламентських виборів. Про це розповіла експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Марія Сальникова.

"Деяке прискорення інфляції в наступні місяці поточного року будуть сприяти сезонні фактори, що залишаються високими світові ціни на нафту і традиційне для цього періоду збільшення бюджетних виплат. Девальваційні настрої будуть підживлюватися нестабільною ситуацією в світовій економіці, зокрема, в єврозоні", - зазначає Марія Сальникова.

На її думку, підтримати індекс споживчих настроїв можуть оцінки населенням свого особистого матеріального становища та перспектив розвитку економіки країни. Традиційно, у жовтні ці два показники демонструють поліпшення. Також підтримати споживчі настрої можуть очікування завершення парламентських виборів.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, проведеним компанією GfK Ukraine, індекс споживчих настроїв у вересні знизився на 4,9 пункту до рівня 81,8. Основною причиною зниження індексу стало погіршення оцінок перспектив розвитку економіки країни протягом року і на найближчі 5 років.

Джерело: UBR