ua en ru

Manors Group Corporation: Новинний фон визначить подальший вектор торгів

Перед відкриттям торгів на зовнішніх майданчиках склалася помірно позитивна динаміка торгів. Російські майданчики злегка підростають вранці. Європейські ринки демонструють висхідну динаміку в межах 0,8%. Ф'ючерси на американські індекси торгуються на позитивній території. Про це UBR.UA розповів трейдер-аналітик інвесткомпанії "Алор Україна" Руслан Струць.

Очікуємо відкриття вітчизняного ринку зростанням котирувань. За підсумками вчорашніх торгів індекс UXI знизився на 2,74%. Індекс UXI впритул наблизився до підтримки 850 пунктів тестування якої визначить подальший рух. Найближчим важливе опір знаходиться біля позначки 900 пунктів по індексу UXI. У разі формування технічного відскоку на локальному ринку рекомендуємо звернути увагу на акції Алчевського меткомбінату і авдіївського коксохіму, які продемонстрували суттєву просадку в останні кілька торговельних сесій.

За підсумками торгів у понеділок світові майданчики закрилися упевненим зростанням котирувань. Так індекс Dow Jones додав 0,72%, індекс S&P500 - 0,81%. Підтримку надала макростатистика, а також позитивний звіт Citigroup, який підтримав ринки після п'ятничних більш низьких показників Wells Fargo і JP Morgan. Крім цього стало відомо про те, що Іспанія все ж збирається подати офіційний запит на отримання фінансової допомоги. Найімовірніше, запит про надання допомоги надійде в рамках саміту ЄС, який запланований на четвер-п'ятницю цього тижня.

Серед важливої статистики сьогодні, яка вплине на хід торгів слід звернути увагу на Індекс споживчих цін, Індекс закупівельних цін виробників, Індекс роздрібних цін Британії. Також вийде Базовий індекс споживчих цін Єврозони і Торговий баланс поряд з Індексом економічних настроїв ZEW. У другій половині дня слід звернути увагу на Індекс споживчих цін у США, а також Промислове виробництво і Обсяг покупок довгострокових цінних паперів TIC.

Крім цього, очікується розміщення боргових зобов'язань США, а саме інвесторам будуть представлені 4-тижневі і 52-тижневі папери, прибутковість по яких вплине на котирування. До відкриття торгів у США відзвітує Goldman Sachs, Coca-Cola і Johnson&Johnson.

Джерело: UBR