ua en ru

Manors Group Corporation: Apple програла апеляцію проти Samsung

Apple програла свою апеляцію на рішення суду, яке зняло всі обвинувачення з Samsung у копіюванні запатентованого дизайну планшетів. І це рішення поклало кінець правових спорів двох компаній по всій Європі.

Нагадаємо, два провідних світових виробника смартфонів відстоювали свої патенти на смартфони і планшети типу Apple iPad в судах по всьому світу.

У четвер британський апеляційний суд підтвердив вердикт вищого суду країни, що, незважаючи на деякі подібності, планшет Samsung Galaxy ніяк не порушує запатентовані права на дизайн компанії Apple.

Це рішення дійсно по всій Європі і має покласти край подальшим правових позовів між двома компаніями щодо дизайну планшета.

Samsung в Південній Кореї вітала дане рішення: «Ми продовжуємо вірити, що Apple - не перша компанія, яка розробила дизайн планшета прямокутної форми із заокругленими кутами».

Apple відмовилася коментувати це рішення. Американську компанію проінструктували розміщувати оголошення на своєму офіційному сайті, так і в обраних газетах про те, що Samsung не копіювала дизайн планшета.

Однак, Apple може знову подати апеляцію у Верховний Суд.

«Я очікую, що це буде кінцем суперечок між компаніями. Апеляція до Верховного Суду, в принципі, можлива, але досі не було жодних ознак того, що Apple планує подавати таку апеляцію», - повідомив у своєму інтерв'ю для Reuters Даррен Сміт, фахівець юридичної компанії з питань інтелектуальної власності.- «По дизайну планшетів в Європі це, мабуть, останнє слово».

Джерело: Reuters