ua en ru

Мандат ОБСЄ на Донбасі продовжили ще на рік

Мандат ОБСЄ на Донбасі продовжили ще на рік Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Також сьогодні прийнятий новий бюджет СММ в розмірі майже 100 млн євро

Мандат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході Україні продовжили ще на рік - до березня 2017 року. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, передає кореспондент РБК-Україна.

"сьогодні Нам вдалося продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на один рік - до кінця березня 2017 р. Сьогодні ми також прийняли новий бюджет для місії в розмірі майже 100 мільйонів євро. Це гарантує, що СММ зможе виконувати свою важливу роль в стабілізації режиму припинення вогню для реалізації домовленостей мінських угоді і розширюватися", - заявив Штайнмайер.

При цьому він констатував, що працюють на сьогоднішній день на Донбасі спостерігачі місії повідомляють, що режим припинення вогню і раніше крихкий і вони все ще не мають повного доступу до всієї зоні конфлікту.

"Якщо ми хочемо досягти прогресу у виконанні мінських угод, повинен бути прогрес: всі сторони повинні строго дотримувати припинення вогню, і, нарешті, надати безперешкодний доступ СММ до всієї зоні конфлікту без винятку", - додав Штайнмайер.

Зазначимо, у 2016 р. Німеччина головує в ОБСЄ.

Нагадаємо, в січні Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) збільшила кількість спостерігачів спеціальної моніторингової місії (СММ) на сході України до 679 осіб.