ua en ru

Манафорта звинуватили в лобіюванні інтересів Януковича

Манафорта звинуватили в лобіюванні інтересів Януковича Фото: Пол Манафорт (instagram.com-requenacnn)

Екс-радник Трампа приховував від влади свою роботу на політичну партію України і отримана винагорода

Колишньому раднику президента США Дональда Трампа Полу Манафорту і його партнеру Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення по 12 пунктах. Про це повідомляє CNN.

Серед звинувачень - змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації, а також неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках.

Також повідомляється, що Манафорт і Гейтс розгорнули у США лобістську діяльність на кілька мільйонів доларів "за вказівкою екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів". В обвинувальному висновку говориться, що вони отримали "десятки мільйонів доларів" від роботи в Україні.

Вони з 2006 по 2016 рік відмивали гроші через "десятки американських та іноземних юридичних осіб", щоб приховувати платежі від влади США. Манафорт і Гейтс сховали від влади США дані про свою роботу і доходи в якості агентів українських політичних партій. Екс-радник Трампа також не заплатив податки з цих доходів.

Згідно з інформацією видання, велике журі вже затвердило перші звинувачення, арешти можуть відбутися вже в понеділок. Як зазначається, про скликання великого журі стало відомо в серпні 2017 року.

Журі скликав спеціальний прокурор Роберт Мюллер, веде незалежне розслідування Мін'юсту США про можливе втручання Росії у кампанію з виборів президента США 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Манафорт міг у 2012-2013 роках відмивати гроші для чинного президента України Віктора Януковича і Партії регіонів.