ua en ru

Манафорт в суді не визнав себе винним

Манафорт в суді не визнав себе винним Фото: Пол Манафорт (flickr.com/disneyabc)

Також Гейтс не визнав себе винним по всіх 12 пунктах інкримінованих злочинів

Екс-глава виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт і його діловий партнер Рік Гейтс не визнали себе винними у всіх 12 пунктах інкримінованих злочинів. Обвинувальний висновок було опубліковано на сайт Міністерства юстиції США.

За словами представника Білого дому Сари Сандерс, немає ніякого зв'язку між президентською виборчою кампанією і звинуваченнями, висунутими колишнім співробітникам Трампа. Сандерс наполягає на тому, що обвинувачення не збігаються ні по часу, ні по завдань проводилася передвиборчою кампанією.

Нагадаємо, раніше Манафорту і Гейтсу пред'явили звинувачення по 12 пунктах.

Серед звинувачень - змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації, а також неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках. Також повідомляється, що Манафорт і Гейтс розгорнули у США лобістську діяльність на кілька мільйонів доларів "за вказівкою екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів". В обвинувальному висновку говориться, що вони отримали "десятки мільйонів доларів" від роботи в Україні.