ua en ru

Мальта схвалила збільшення Європейського стабфонду

Мальта стала передостанньою з 17 країн зони євро, яка схвалила план збільшення Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Депутати мальтійського парламенту напередодні пізно ввечері одноголосно підтримали відповідну пропозицію, повідомляє Deutsche Welle.

Це означає, що подальша доля Європейського стабфонду залежить тепер лише від Словаччини, де голосування з даного питання в парламенті призначене на сьогодні. Напередодні правлячим партіям в ході кризової зустрічі так і не вдалося виробити єдиної позиції з питання про збільшення EFSF. Переговори, проте, вирішено продовжувати аж до вирішального голосування в парламенті, нагадує агентство DAPD.

Щоб рішення про збільшення Європейського стабфонду набуло чинності, його повинні схвалити всі країни єврозони. В цьому випадку загальний обсяг фінансових коштів, призначених для кредитування кризових країн, буде збільшено до 440 мільярдів євро. Окрім прямої фінансової допомоги EFSF зможе відкривати кредитні лінії і в превентивних цілях, а також купувати держоблігації країн єврозони для зміцнення фінансових ринків.