ua en ru

У Малі бойовики напали на базу миротворців ООН, є загиблі

У Малі бойовики напали на базу миротворців ООН, є загиблі Фото: миротворці ООН (United Nations)

Під час нападі на базу загинули 8 осіб

В результаті двох окремих нападів на місію Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Малі, які відбулося вчора, 14 серпня, загинули 8 людей. Про це передає CNN.

Повідомляється, що в Тімбукту було вбито сім чоловік, коли озброєні люди напали на місію ООН зі стабілізації у Малі. Під час атаки були вбиті п'ятеро миротворців, один з членів Національної поліції Малі і один цивільний підрядник, який працює на місію. В інциденті був також поранені малійський охоронець і шість миротворців.

У місії заявляють, що миротворці "негайно відреагували, розгорнувши сили швидкого реагування, щоб закріпити штаб-квартиру Місії і підняти бойові вертольоти, щоб виявити потенційних нападників".

Згідно з заявою місії, під час нападу загинули шість бойовиків.

Ще одна атака сталася проти місії ООН у Дудене, приблизно в 200 кілометрах на південь від Тімбукту, убивши одного миротворця і одного малійського солдата.

Ніяких претензій щодо відповідальності не було, і ніякої конкретної зв'язку між цими двома нападами поки не встановлено.

Нагадаємо, раніше в місті Гамбо (Центральноафриканська Республіка) невідомі напали на медичний центр, в результаті чого загинули 6 волонтерів Міжнародного комітету Червоного Хреста.