ua en ru

На Мальдівах оголошено надзвичайний стан

На Мальдівах оголошено надзвичайний стан Фото: Абдулла Ямин (twitter.com-PresYameen)

Президент Мальдівських Островів Абдулла Ямін оголосив надзвичайний стан

Президент Мальдівських Островів Абдулла Ямин оголосив надзвичайний стан в країні. Про це повідомляє AFP.

"Президент Мальдівських Островів оголошує надзвичайний стан: офіційно", - йдеться в повідомленні.

За даними CGTN надзвичайний стан вводиться на 15 днів.

Нагадаємо, на Мальдівах 4 лютого військові оточили будівлю парламенту і заарештували двох опозиційних депутатів на тлі поглиблення кризи через відмову президента Абдулли Яміна звільнити політв'язнів.

Чинного президента звинувачують у корупції, зловживанні владою та порушенні прав людей. Він звинувачення заперечує. Ямину загрожує імпічмент і голоси арештованих депутатів істотно впливають на це рішення, оскільки разом з ними опозиція отримує більшість голосів. Верховний суд постановив повернути депутатам мандати, однак сьогодні двох з них заарештували.

На сайті демократичної партії опублікували коментар із закликом звільнити політв'язнів. У ньому керівник парламентської групи Об'єднаної опозиції Мохамед Ібрагім Соліх заявляє, що чинний президент керує країною незаконно.

Екс-президент Мохамед Нашид написав у Twitter: "Заклики, зроблені сьогодні Анілем, Шиамом і Навазом, не підкорятися службам безпеки є рівнозначними перевороту. Вони, і президент Ямин повинні негайно піти у відставку. Служби безпеки повинні дотримуватися конституції і служити жителям Мальдів".