ua en ru

Малайзія просить ООН направити миротворців на місце аварії Boeing на Донбасі

Малайзія має намір просити ООН направити миротворців на місце падіння літака компанії Malaysia Airlines на сході Україні.

Малайзія має намір просити ООН направити миротворців на місце падіння літака компанії Malaysia Airlines на сході Україні. Про це сказав міністр транспорту Малайзії Лиоу Тіонг Гавкіт у суботу, 27 вересня, передає DW з посиланням на малайзійське агентство Bernama.

"Позиція українського уряду викликає у нас жаль. Я буду просити ООН провести швидкі консультації з приводу відправки миротворців в регіон", - заявив міністр.

За його словами, миротворці ООН повинні гарантувати, що міжнародна група слідчих отримає доступ до місця аварії.
Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в кулуарах Генеральної асамблеї ООН поінформував малайзійської сторону про те, що влада України, незважаючи на оголошене перемир'я, не можуть забезпечити безпеку на місці падіння лайнера, оскільки цей регіон обстрілюється сепаратистами, пояснює агентство dpa.

Нагадаємо, РНБО повідомляв про припинення роботи експертної групи на місці падіння малайзійського Boeing.

Зазначимо, Boeing-777 "Малазійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. У результаті катастрофи загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Влада України звинувачує бойовиків в тому, що вони збили авіалайнер з допомогою установки "Бук".