ua en ru

Макрон заявив про неприпустимість загострення конфлікту навколо КНДР

Макрон заявив про неприпустимість загострення конфлікту навколо КНДР Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Глава Франції закликав міжнародне співтовариство відновити діалог з Пхеньяном

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про неприпустимість загострення конфлікту навколо Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє DW.

"Макрон заявив про неприпустимість загострення конфлікту навколо КНДР. Він закликав міжнародне співтовариство працювати над відновленням діалогу з Пхеньяном", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в опублікованому в суботу повідомленні Єлисейського палацу, глава Франції застеріг від "ескалації напруженості" в ситуації з КНДР в умовах конфлікту між Вашингтоном і Пхеньяном.

Також, він висловив "стурбованість балістичною і ядерною загрозою, що надходить з КНДР", і заявив, що міжнародне співтовариство має працювати над тим, щоб Пхеньян "повернувся на шлях діалогу".

Наголошується, що Макрон запевнив союзників і партнерів Франції в регіоні в солідарності з ними і закликав всіх до відповідальності та до уникнення будь-якої ескалації напруженості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, що КНДР "по-справжньому пошкодує" якщо почне військові дії проти США або союзників.