ua en ru

Макрон дорікнув Польщі за "самоізоляцію" від Європи

Макрон дорікнув Польщі за "самоізоляцію" від Європи Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Глава Франції заявив, що польські громадяни заслуговують кращого уряду

Президент Франції Еммануель Макрон дорікнув уряду Польщі за ізоляцію країни від Європи. Про це повідомляє Reuters.

"Макрон заявив у п'ятницю, що Польща ізолювалася від Євросоюзу, а польські громадяни заслуговують кращого, ніж уряд, який суперечить демократичним цінностям блоку і планам економічних реформ", - йдеться в повідомленні.

За словами Макрона, Варшава, де євроскептичний уряд вступив на посаду в 2015 року, рухається в протилежному напрямку від Європи з багатьох питань і не може диктувати майбутнє Європи.

"Європа - це регіон, створений на основі цінностей, стосунків з демократією і громадськими свободами, з якими сьогодні стикається Польща", - заявив глава Франції.

Він засудив відмову Польщі змінити свою позицію щодо перегляду директиви ЄС про дешеву робочу силу зі східних країн, які тимчасово надані в більш багаті західні країни. Макрон сказав, що це веде до "соціального демпінгу" та недобросовісної конкуренції.

У свою чергу, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващикоский заявив у п'ятницю, що Варшава не стикається з міжнародною ізоляцією і звинуватила Макрона в нездатності стежити за подіями в Центральній Європі.

"Польща - не ізольована. Президент Макрон не уважно стежить за новинами, не знає, що відбувається в цій частині Європи. Але іноді щось відбувається", - заявив він.

Так, під час триденного туру по європейським країнам Макрон шукав підтримку своїх планів щодо посилення європейських правил зайнятості за кордоном робочої сили з країн з низькими зарплатами. Польща рішуче виступає проти цього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Еммануель Макрон, будучи кандидатом у президенти Франції, обіцяв наполягати на санкціях Європейського союзу щодо Польщі, якщо він буде обраний президентом.