ua en ru

Макрон і Столтенберг перед самітом в НАТО обговорили безпекову ситуацію в Україні

Макрон і Столтенберг перед самітом в НАТО обговорили безпекову ситуацію в Україні Фото: Столтенберг і Макрон (ukrinform.ua)

Також були підведені підсумки підготовчої роботи до наступного саміту НАТО

Президент Франції Еммануель Макрон та генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг перед самітом НАТО обговорили безпекову ситуацію в Європі, зокрема в Україні та ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє Єлисейський палац.

"Президент Республіки і генсек Столтенберг обговорили останні події щодо боротьби з тероризмом, а також безпекову ситуацію в Європі, особливо звернувши увагу на ситуацію на Близькому Сході та в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зокрема зазначається, на зустрічі також були підведені підсумки підготовчої роботи до наступного саміту НАТО, який відбудеться 11 і 12 липня в Брюсселі.

"Президент Республіки відзначив особливу роль, яку відіграватиме Франція, нагадав про зусилля, зроблені за останній рік для зміцнення оборонних ресурсів, які до 2025 року будуть збільшені до 2% ВВП, для зміцнення трансатлантичних відносин та зміцнення військової довіри до європейців", - йдеться у документі.

Разом з тим Еммануель Макрон представив генсеку НАТО французьке бачення майбутнього НАТО, а саме: модернізувати та об'єднати організацію, максимально використати ресурси для забезпечення стабільності та безпеки євроатлантичного регіону, як надійного і ефективного інструменту колективної оборони.

Як відомо, після Франції Єнс Столтенберг вирушив до Сполучених Штатів Америки, де сьогодні розпочинається його триденний візит.

Нагадаємо, 26 квітня 2018 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг напередодні зустрічі міністрів закордонних справ Північноатлантичного альянсу заявляв, що НАТО й окремі країни-союзниці будуть далі шукати шляхи допомоги Україні.